HT PREMIJER LIGA

Adria Oil Škrljevo danas gostuje kod Alkara, trener Damir Rajković očekuje bolji pristup svojih igrača

Luka Medak

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Nadam se da su igrači izvukli pouku iz prošle utakmice što se tiče pristupa jer pobjede ne dolaze same od sebe. U Sinj idemo po pobjedu i nadam se da ćemo se tako i postaviti - rekao je Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas u susretu koji počinje u 18 sati gostuju kod Alkara u Sinju u sklopu 5. kola HT Premijer lige. Nakon sjajnog početnog niza od tri uzastopne ligaške pobjede, Škrljevčane je u prošlom kolu na Mavrincima zaustavila Šibenka koja do tog trenutka nije imala niti jedno slavlje, a u istoj situaciji se uoči ovog dvoboja nalazi i Alkar, koji dočekuje momčad Damira Rajkovića s omjerom 0-4.


– Prije svega, ovaj put se nadam boljoj reakciji svoje momčadi. Nadam se da su izvukli pouku iz prošle utakmice što se tiče pristupa jer pobjede ne dolaze same od sebe. U Sinj idemo po pobjedu i nadam se da ćemo se tako i postaviti – rekao je Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Što se tiče Alkara, neigranje Krstanovića, Došena i Putnika zbog ozljeda, uz načete Gilberta i Tomaševića, snažno se odrazilo na krvnu sliku momčadi Marka Trninića i Sinjani sada silno žele pobjedu koja bi ih motivirala i pokrenula, baš kao i Šibenka u prošlom kolu.


Ozbiljnija momčad




– S Krstanovićem, Gilbertom i još dvojicom Amerikanaca oni su u odnosu na početak sezone puno ozbiljnija momčad, ali imali su taj peh s ozljedama. Mi i sami znamo kako je igrati bez nekoliko bitnih igrača, ali svejedno smo ostvarivali pobjede, tako da ne treba pretjerano gledati na to. Najvažnije je da raspoloživi igrači u datom trenutku daju sve od sebe, tako vjerojatno i oni gledaju na stvari. Kao što uvijek govorim, svaka utakmica je nova i svaki protivnik je izazov, nije lako pobjeđivati u ovoj ligi – objasnio je trener Škrljevčana.


Što se tiče zdravstvenog kartona Adria Oil Škrljeva, Rajković neće moći računati na Edija Bešića, koji je zbog ozljede prepone propustio i prethodnu utakmicu, a pod upitnikom je i kapetan Josip Barnjak.


Vucićev povratak


– Ovih dana nije trenirao s nama, vuče jednu ozljedu iz prošle utakmice i još ne znamo hoće li biti spreman. Za sada je pod upitnikom, putovat će s nama, ali vidjet ćemo kako će se osjećati prije utakmice. No, vratio nam se Luka Vucić, ali nije trenirao gotovo pet tjedana i njega ćemo zato postupno uvoditi u ritam. Bit će s nama, ali još je daleko od neke ozbiljnije minutaže.


S ovom utakmicom Škrljevčanima kreće zahtjevniji ritam od dvije utakmice tjedno, ali i puno ozbiljniji protivnici. Nakon Alkara slijede utakmice s Cibonom, zatim Goricom između dvaju susreta s ljubljanskom Ilirijom u Alpe Adria kupu te na kraju mjeseca sa Sonik Puntamikom.


– U šesnaest dana imamo šest utakmica, što je već puno teži ritam. Bit će teško, ali znali smo otpočetka što nas čeka i ne žalimo se na situaciju. Slijedi nam jedan set težih utakmica i zato je bitno iz Sinja se vratiti s pobjedom – zaključio je Damir Rajković.