Uoči doigravanja

Trener AO Škrljeva nakon osigurane sedme pozicije: “Momčad je u Ligi za ostanak ostala bez šest jakih utakmica”

Katarina Blažević

PRIŽELJKUJE ZADAR U DOIGRAVANJU - Damir Rajković/Foto M. LEVAK

PRIŽELJKUJE ZADAR U DOIGRAVANJU - Damir Rajković/Foto M. LEVAK

Od početka sam protiv ovakve Lige za ostanak, vidi se da je bacila igrače unazad. Dodatne utakmice s Cibonom, Zadrom i Splitom bile bi dodatni motiv za dokazivanje - kaže trener Rajković



RIJEKA Košarkašima Adria Oil Škrljeva još jednom se dvoboj sa Šibenkom pokazao kao težak ispit s uzbudljivom završnicom. Dvaput ove sezone Zeleni su izgubili od šibenske momčadi s razlikom od tek pet i šest poena, dok su proteklog vikenda po drugi put došli do pobjede nakon produžetka.


U prosincu 2021. godine Škrljevčani su vodili cijelu utakmicu, prosuli 17 poena prednosti u zadnjoj četvrtini i potom se izvukli u produžetku. Ovoga puta Šibenka je bila ta koja je vodila cijeli susret i držala konce igre u svojim rukama, ali u finišu su gosti izjednačili, te potom u produžetku prvi put i poveli. Vrijedna dva boda osigurala su im sedmu poziciju za doigravanje i četvrtfinalnu utakmicu sa Zadrom ili Splitom.


– Sami smo zakomplicirali stvari, pogotovo u prvom poluvremenu gdje smo imali 14 izgubljenih lopti, od toga 10 neforsiranih. Iako smo na poluvremenu imali mali minus od pet poena. Jako loše smo ušli u treću četvrtinu gdje nismo napadački bili na razini. Onda kada smo uspjeli povezati dva, tri šuta i presložiti se u obrani smo uspjeli preokrenuti. Ovo je zapravo prvi put što ja pamtim da smo poveli u produžetku, a nismo vodili niti jednom tijekom cijele utakmice. Zadovoljstvo je veliko, pogotovo kada pobijediš na Baldekinu, to je velika stvar – govori trener AO Škrljeva Damir Rajković.




Škrljevčani su ovom pobjedom kolo uoči kraja Lige za ostanak ostvarili svoj cilj.


– Zadovoljstva mora biti, ali meni je jedino žao što je momčad u Ligi za ostanak bila zakinuta za šest dobrih utakmica koje nismo igrali zbog sustava natjecanja. Od početka sam protiv ovakve Lige za ostanak, vidi se da je bacila igrače unazad. Našim igračima bi dodatne utakmice s Cibonom, Zadrom i Splitom bila dodatni motiv za dokazivanja, kao i klubu, pogotovo u ovo razdoblje nakon pandemije gdje publika ponovo može doći u dvorane. Sigurno bi naša dvorana bila punija, a ovako ljudi pomalo i s podsmjehom gledaju prema Ligi za ostanak i to nije dobro.


Zeleni će u četvrtfinalu doigravanja igrati protiv Zadra ili Splita, koji se bore za drugu poziciju na ljestvici. Dvije ekipe trenutno imaju isti broj bodova i međusobni omjer 1-1, ali Žuti su u prednosti zbog koš razlike.


– Zadar smo iskreno i priželjkivali, ali kako stvari stoje, veća je vjerojatnost da ćemo igrati protiv Splita koji nam ne odgovara. Zadar nema tu čvrstinu pod košem, kao što ima Split, a još više Cibona, i koje su daleko motorički jače momčadi. Znamo da imamo manju rotaciju i da smo pod košem slabiji, nemamo toliko »mesa« te bi nam zbog toga Zadar najviše odgovarao. Ali tko god bio, dat ćemo sve od sebe.


Nama je sada zapravo prvi cilj završiti ligu pobjedom kod kuće, da dođemo do omjera 17-15, što bi nam bio fantastičan uspjeh. Prvi put će klub, u najmanju ruku, završiti s pedeset-postotnim učinkom, a to se dosad nije dogodilo. Još jedna pobjeda bi bila jako veliki stimulans i pokazatelj da se klub stabilizirao te da ide prema gore – zaključio je Rajković.