Sumrak saga

Čekali smo ga 15 godina: Stephenie Meyer napokon objavljuje “Midnight Sun”

Sanda Milinković

midnight_sun

midnight_sun

Obožavatelji popularnog serijala o vampiru Edwardu Cullenu, sjećaju se da je ovaj roman trebao izaći još 2008. godine.



Stephenie Meyer je najavila izlazak knjige “Midnight Sun” koju smo toliko dugo čekali. Riječ je o prethodniku popularne “Sumrak sage”, a datum izlaska je 4. kolovoz ove godine, prenosi E!News.


Obožavatelji popularnog serijala o vampiru Edwardu Cullenu, sjećaju se da je ovaj roman trebao izaći još 2008. godine. Objavljivanje knjige je tada odgođeno jer je procurio čitav rukopis autorice Meyer pa je stoga odlučila objaviti nacrt online. Obožavatelji se isto tako sjećaju da će “Midnight Sun” kao svojevrsni prequel biti ispričan iz perspektive glavnog vampira u serijalu, Edwarda.


Željna podijeliti vijest s obožavateljima, Meyer je sve najavila u emisiji “Good Morning America”, objašnjavajući da osjeća kako je upravo sada došlo pravo vrijeme za službeno objavljivanje romana “Midnight Sun”.




“Dobro jutro Amerika i posebno dobro jutro svim obožavateljima ‘Sumrak sage’ koji nas gledaju. Moje je ime Stephenie Meyer i vrlo sam uzbuđena što napokon mogu najaviti izlazak romana ‘Midnight Sun’. Trenutno smo u ludim vremenima i nisam bila sigurna je li pravo vrijeme za izdavanje knjige, ali neki su od vas ovo toliko dugo čekali pa nije bilo pošteno pustiti vas da pričekate još malo”, kazala je autorica u emisiji.


Nakon što su čuli vijest, obožavatelji su pohrlili na društvene mreže ne bi li iskazali svoje ogromno zadovoljstvo.


“Ovo sam ja kako šetam natrag u zonu obožavatelja ‘Sumrak sage’, spremna da mi ponovno uništi život”, napisala je jedna obožavateljica uz gif Roberta Pattinsona koji je u ekranizaciji knjige utjelovio Edwarda Cullena.


Drugi obožavatelj na Twitteru dodaje: “Možda plačem, a možda i ne. Više od desetljeća čekam na ovo!”


Nova knjiga stiže 15 godina nakon izdavanja prve iz sage koja se pretvorila u vrlo uspješnu filmsku franšizu na leđima Pattinsona i glumice Kristen Stewart u ulozi Belle.