HKD na Sušaku

Radionica ‘Upoznaj psihodramu’ u petak i subotu

Davor Mandić

Jaka Sotlar

Jaka Sotlar

Radionicu će voditi Jaka Sotlar, psihodramski terapeut, s ciljem upoznavanja zainteresiranih s ovim područjem. Sotlar će nakon uvodne radionice voditi i kontinuirani program »Psihodrama i kreativnost«, koji kreće u listopadu



RIJEKA – Umjetnička organizacija Kolektiv Igralke organizira radionicu »Upoznaj psihodramu« u HKD-u na Sušaku 17. i 18. rujna ove godine. Radionicu će voditi Jaka Sotlar, psihodramski terapeut, s ciljem upoznavanja zainteresiranih s ovim područjem. Sotlar će nakon uvodne radionice voditi i kontinuirani program »Psihodrama i kreativnost«, koji kreće u listopadu.


– Ovaj program nije tečaj glume ili klasična kazališna skupina, pa tako za sudjelovanje nije potrebno nikakvo kazališno iskustvo. Na sudjelovanje su pozvani svi koji se žele naučiti bolje izraziti, stupiti u dublji kontakt s vlastitim tijelom i emocijama, prepustiti se improvizaciji »ovdje i sada« te razvijati spontanost i kreativnost – kažu iz Kolektiva Igralke.


Sotlar je, kako dalje navode, završio petogodišnju edukaciju iz psihodrame u Zagrebu te diplomski studij seksologije na Sveučilištu Alcala de Henares u Madridu. Dodatno stručno osposobljavanje stekao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani te na pojedinačnim stručnim radionicama iz različitih psihoterapijskih pravaca. Već niz godina vodi psihodramske radionice u Sloveniji i Italiji te ima kontinuirane psihoterapijske grupe, individualne i partnerske psihoterapije u Sloveniji te u Rijeci (psihodrama.si/hr).




Osnivač psihodrame Jacob L. Moreno u svojem je radu spajao psihologiju i kazalište spontanosti, a danas je psihodrama svjetski priznata psihoterapijska metoda koja koristi dramske metode za istraživanje interpersonalnih odnosa i unutarnjeg svijeta pojedinca, kažu u Kolektivu Igralke.