Tužna vijest

Preminuo poznati hrvatski glumac i redatelj Saša Anočić

Portal Novi list

Saša Anočić / Sanjin Strukic/PIXSELL

Saša Anočić / Sanjin Strukic/PIXSELL

ećina predstava nagrađivana je brojnim nagradama, kao što su primjerice: „Komšiluk naglavačke” u HNK Ivana pl. Zajca – Zlatni smijeh za najbolju režiju, najbolji tekst i najbolju predstavu u cjelini, te Nagrada grada Rijeke, Nagrada hrvatskog glumišta, brojne nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena...Preminuo je glumac i redatelj Saša Anočić objavio je Teatar.hr.


Rođen 1968. godine u Osijeku. Diplomirao je glumu na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, 1998. godine. Isprva je kao glumac zaposlen u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, odakle prelazi u Zagrebačko kazalište mladih, a odatle u Kazalište Trešnja, članom čijeg glumačkog ansambla postaje 2003. godine.


Kao redatelj na scenu je postavio brojne naslove, nerijetko autorske projekte u kojima je i potpisnik teksta.
Većina predstava nagrađivana je brojnim nagradama, kao što su primjerice: „Komšiluk naglavačke” u HNK Ivana pl. Zajca – Zlatni smijeh za najbolju režiju, najbolji tekst i najbolju predstavu u cjelini, te Nagrada grada Rijeke, Nagrada hrvatskog glumišta, brojne nagrade na Međunarodnom festivalu malih scena, Festivalu glumca, itd.; „Kauboji” – Nagrada hrvatskog glumišta za režiju, Plaketa Grada Zagreba, Vjesnikova nagrada „Dubravko Dujšin”, Marul za najbolje redateljsko ostvarenje i brojne druge, a i kao predstava u cjelini osvojila je mnogobrojne nagrade.