Dom Mirka Čurbega

Održan kulturni program Kantrida – kamenite riječi u slici

Kim Cuculić



RIJEKA – Tinta 910, udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva, održala je kulturni program u Domu Mirka Čurbega. Program »Kantrida – kamenite riječi u slici« okupio je članove koji nastavljaju prikaz stvaralaštva kroz poeziju, prozu, fotografiju, slike i glazbu.


Na zajedničkoj izložbi sudjelovali su članovi: Aleksandar Tomulić koji je ove godine dobio preko 50 nagrada u zemlji i svijetu; Gordana Lenić s fotografijama iz lučice Portić; Duška Huskić s morskim motivima u tehnici akrila te Diana Rosandić Živković s kolažima riba i barki.


Program je moderirala doc. dr. sc. Anita Rončević. Priču o nogometu »Nosač lopti« čitala je nagrađivana Vlasta Linić. Anđa Šimić, koja priprema pjesnički prvijenac, čitala je pjesme iz ciklusa »Novo-normalno«. Danila Linić iz svoje je knjige »Freska« čitala kratku priču »U lučici«. Pričom »Tenda i galeb« bila je zastupljena Maja Herbst. Zastupljeni su i članovi iz Zagreba, koji nisu mogli doći zbog uvođenja propusnica: Stevo Leskarac s pjesmom »Zaljubljeno more« iz upravo otisnute knjige »Perje svitanja« te Tomislav Sabljić s pričom »Šuljanje sive čaplje«.