Trg M. Vlačića

Održan je umjetnički program “Čaj s tintom”

Kim Cuculić

Nova članica Lea Cuculić nastupila je prvi put sa suvremenom pričom »Osjećat ćemo se bolje«



Na atraktivnoj lokaciji Trga Matije Vlačića Flaciusa, koji popularno zovu »Čajni trg«, udruga Tinta 910 održala je umjetnički program naslovljen »Čaj s tintom«. Članovi udruge za promicanje kulturnog stvaralaštva predstavili su se publici prozno-poetskim te likovnim i fotografskim radovima. U Godini čitanja nastupili su proznim i poetskim tekstovima nastalim na Tintinoj radionici kreativnog pisanja, pisanim posebno za ovaj program.


Nova članica Lea Cuculić nastupila je prvi put sa suvremenom pričom »Osjećat ćemo se bolje«. Autorica Marija Meri Minić čitala je priču o medvjediću iz Samovara, koji se nastavlja na likove iz njezine dječje knjige »Zlatokrilci«. Nagrađivana autorica Vlasta Linić pročitala je toplu, obiteljsku priču o darovanom samovaru iz Moskve. Pjesmama su se predstavili Gordana Lenić, Anđa Šimić i Stevo Leskarac iz Zagreba.


Floralnim fotografijama bili su zastupljeni: Gordana Lenić, Anita Rončević, Aleksandar Tomulić i Tomislav Sabljić iz Zagreba, a slikama Slavica Curl, Duška Huskić i Diana Rosandić Živković.




U drugom dijelu programa i druženja priključila se nagrađivana prozaistica, autorice zbirke priča »Freska« Danila Linić. Priča »O čaju« Maje Herbst bila je podijeljena pozornoj publici koja je imala prilike uživati u »Sjećanju na Alhambru« Francisca Tarrege u glazbenoj interpretaciji maestra na gitari Nenada Mrazovca.


Program su moderirale Diana Rosandić Živković i Anita Rončević, a sufinancirao ga je Odjel za kulturu Grada Rijeke, uz podršku Samovar bara. Tim nastupom udruga je proslavila petu godišnjicu osnutka te najavila sljedeće projekte uz nova ostvarenja članova, od kojih će se neki odvijati u Zagrebu. Udruga Tinta 910 iz Rijeke bavi se promicanjem kulturnog stvaralaštva.