Tinta 910

Održan umjetnički program “Kantrida 2021”

Kim Cuculić

U glazbenom dijelu nastupili su Kantridersi



Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910, u Domu Mirka Čurbega održala je umjetnički program »Kantrida 2021«. Nagrađivani fotograf Aleksandar Tomulić predstavio se dijaprojekcijom dvadesetak nagrađivanih fotografija. Slikarica Duška Huskić izložila je originale morskih motiva te replike u tehnici akril na platnu.


Anita Rončević je izložila fotografije florealnih motiva snimljenih na Kantridi. Diana Rosandić Živković izložila je replike kolaža koji su činili izložbu na lukobranu lučice Portić za potrebe dokumentarno-igranog filma »Moj moza(i)k 3«.


U povodu Godine čitanja, u književnom dijelu nastupila je članica Lea Cuculić, koja je pročitala priču »Ljubav« o strpljivosti prilikom traženja njegovateljice. Autorica zbirke priča »Freska« Danila Linić čitala je priču »Sve po propisu« o ljekarni na Kantridi. Gordana Lenić čitala je priču »Tizianina plava priča«.




Član iz Zagreba Tomislav Sabljić prvi put se predstavio riječkoj publici duhovitom pričom »Razlika između šuljanja galeba i sive čaplje«. U pjesničkom dijelu nastupila je Anđa Šimić s pjesmama »Zaron« i »Pjesnici«, koje će biti objavljene u skorom prvijencu »Crtovlje«. Gordana Lenić se kao pjesnikinja predstavila »Valovitom pjesmom«. Svojim su radovima bili još zastupljeni pjesnikinja i humanitarka Slavica Curl, pjesnik Stevo Leskarac – član iz Zagreba koji je nedavno objavio zbirku »Perje svitanja«, nagrađivana pjesnikinja Ružica Cindori iz Zagreba te poznata književnica Maja Kušenić Gjerek iz Koprivnice.


U glazbenom dijelu nastupili su Kantridersi te su na kraju programa s odjavnom pjesmom izmamili dugotrajni pljesak oduševljene publike. Program je uz potporu MO-a Kantrida sufinanciran od Primorsko-goranske županije i Društva hrvatskih književnika iz Zagreba.