Galerija Pasaž

“Mojih prvih 20”: Otvorena izložba velikog riječkog fotografa Aleksandra Tomulića

Kim Cuculić

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Fotografijom je fasciniran zbog magije neponovljivog zamrznutog trenutka



Izložba „Mojih prvih 20” riječkog fotografa Aleksandra Tomulića otvorena je u galeriji Pasaž u Rijeci. Tomulić je prije mjesec dana dobio u Zagrebu nagradu „Tošo Dabac” za 2023. godinu za cjelokupni dosadašnji rad i djelovanje na području fotografije, čime je valoriziran njegov dvadesetogodišnji rad i rezultati na polju umjetničke fotografije kod nas i u svijetu.


Foto galerija: Izložba "Mojih prvih 20" Aleksandra Tomulića Foto: Ana Križanec


Tom prilikom otvorena je u Fotoklubu Zagreb i njegova samostalna izložba koju sada ima prilike vidjeti i riječka publika.


Aleksandar Tomulić rođen je 1967. u Rijeci. Sustavno se bavi fotografijom od početka 2004. godine, a druženje s fotografijom traje od djetinjstva. Fotografijom je fasciniran zbog magije neponovljivog zamrznutog trenutka.





S osjećajem za svjetlo, kompoziciju i trenutak, u svom radu preferira uličnu fotografiju i primorske motive, a voli i eksperimentiranje s apstraktnim motivima.


Izlagao je na 17 samostalnih izložbi te na više od 620 skupnih izložbi te dobio preko 490 nagrada i priznanja, a posebno treba izdvojiti 67 zlatnih medalja na FIAP i PSA salonima u Indiji, Nizozemskoj, Portugalu, Ugandi, Guatemali, Bugarskoj, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji i Hrvatskoj.



Fotografije mu se nalaze u zbirkama Međunarodnog muzeja fotografije u Cerdanyola del Valles (Španjolska), Muzeja grada Rijeke i Fotokluba Zagreb (Hrvatska).










Foto Ana Križanec