TKO JE ONA? Tajanstvena talijanska spisateljica Elena Ferrante objavljuje novu knjigu

Hina

FOTO: Text Publishing & Europa Editions

FOTO: Text Publishing & Europa Editions

Njezini "Napuljski romani", tetralogija poznata i kao "Moja genijalna prijateljica" po nazivu prvog romana, postali su svjetski bestseller i po njima je snimljena televizijska serija.RIM – Elena Ferrante, poznata talijanska spisateljica koja skriva svoj identitet iza pseudonima, objavit će novu knjigu u Italiji 7. studenoga, priopćio je u danas njezin izdavač Edizioni e/o.


Nema podataka o naslovu, ali je izdavač objavio kratki isječak u kojem se vidi da je mjesto radnje u Napulju, kao i u njezinim prijašnjim djelima.


Njezini “Napuljski romani”, tetralogija poznata i kao “Moja genijalna prijateljica” po nazivu prvog romana, postali su svjetski bestseller i po njima je snimljena televizijska serija.
Spisateljica je objavila svoju prvu knjigu 1992., ali su joj svjetsku slavu donijeli “Napuljski romani”, od kojih je prvi objavljen 2012.


Krajem 2016. godine talijanski novinar Claudio Gatti tvrdio je da je otkrio identitet Ferrante i da je riječ o Aniti Raji, talijanskoj prevoditeljici njemačke literature, ali to nikada nije potvrđeno.