Natječaj

Grad Rijeka objavio poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva. Na raspolaganju je 8.000 eura

Kim Cuculić

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler



RIJEKA – Grad Rijeka je putem Odjela za kulturu objavio Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje književnog stvaralaštva u 2023. koji je otvoren do 1. ožujka 2023. Riječ je o potporama ukupne vrijednosti 8.000 eura koje se dodjeljuju za književno-umjetnički rad, a prijaviti se mogu sve fizičke osobe koje djeluju na riječkoj književnoj sceni.


Prijava se može podnijeti za dodjelu tromjesečne potpore za poticanje književnog stvaralaštva u iznosu od 2.000 eura bruto ili polugodišnje potpore u iznosu od 4.000 eura bruto. Rok za podnošenje prijava je do 1. ožujka 2023. do 23 sata i 59 minuta i podnose se isključivo u elektroničkom obliku. Također, e-obrazac za podnošenje prijava, popis obaveznih priloga i propozicije natječaja dostupni su na portalu Grada Rijeke www.rijeka.hr.


Pristigle prijave ocjenjivat će Kulturno vijeće za Književnu djelatnost Grada Rijeke prema kriterijima objavljenima u sklopu Javnog poziva. U prijavama će se bodovati kvaliteta oglednog rukopisa, koncept djela, profesionalne reference autorice/autora, značaj programa za grad Rijeku i potpisan ugovor s nakladnikom, pri čemu ugovor s nakladnikom nosi najmanje bodova, a najviše upravo kvaliteta oglednog rukopisa.




Rezultati natječaja bit će objavljeni na web-stranicama Grada Rijeke krajem travnja 2023. godine. Sve dodatne informacije o Javnom pozivu podnositelj prijave može saznati upitom na e-mail: [email protected] ili pozivom na telefonski broj 051/209-235 od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 16 sati.