Hit cabaret

Počinje nedjeljni ciklus komedija u Zajcu

Kim Cuculić

Foto Matija Kralj

Foto Matija Kralj

Program u »Zajcu« otvara predstava »Joj, Hrvati!« autora i redatelja Ivana Đuričića



Riječki HNK Ivana pl. Zajca u suradnji s kazalištem »Luda kuća« iz Zagreba pokreće novi programski ciklus za ljubitelje komedije i smijeha pod nazivom »HA HA HNK! – Hit komedije nedjeljom u Zajcu«.


»Luda kuća« nezavisno je kazalište čiji su osnivači Rene Bitorajac i Branko Đurić Đuro, a koje je u kratkom periodu postalo konkurentno, priznato i od publike iznimno prihvaćeno, toliko da se za njihove predstave i u Zagrebu i na gostovanjima uvijek traži karta više.


Program u »Zajcu« otvara predstava »Joj, Hrvati!« autora i redatelja Ivana Đuričića, hit cabaret o hrvatskoj povijesti i budućnosti, u nedjelju 18. listopada s početkom u 19 sati. Igraju Ivan Đuričić, Judita Franković Brdar, Peđa Gvozdić, Tana Mažuranić i Paola Slavica.




– Kako je izgledao dolazak Hrvata, kako je protekao susret gradonačelnika i Nikole Tesle, kako je Zajc pisao operu »Nikola Šubić Zrinjski«, ima li istine u uzrečici da je povijest učiteljica života te što će se dogoditi s Hrvatima za 250 godina?


Odgovor ćete pronaći u ovom šaljivom cabaretu, koji na zabavan i duhovit način vodi publiku na neočekivano putovanje u hrvatsku budućnost evocirajući hrvatsku prošlost – piše u najavi.