Legendarni orkestar

Spektakularni koncert Glenn Miller Orchestra, nakon Zagreba stiže u Rijeku, Osijek i Split

Kim Cuculić

Foto Marko Pavlić

Foto Marko Pavlić

Koncert je započeo baladom »Moonlight Serenade«, tradicionalnom otvarajućom pjesmom svakog koncerta Glenn Miller Orchestra, koja je odmah zagrijala atmosferu i podsjetila na zlatno doba swing glazbe



ZAGREB – U koncertnoj dvorani »Lisinski« održan je spektakularni koncert legendarnog Glenn Miller Orchestra, koji je privukao mnoge ljubitelje swing glazbe iz cijelog područja. Koncert je održan u prepunoj dvorani lokalnog koncertnog prostora, gdje je publika s nestrpljenjem očekivala početak večeri posvećene klasičnom jazzu i swing ritmovima tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća. Koncert je započeo poznatom baladom »Moonlight Serenade«, tradicionalnom otvarajućom pjesmom svakog koncerta Glenn Miller Orchestra, koja je odmah zagrijala atmosferu i podsjetila prisutne na zlatno doba swing glazbe. Orchestra je zasvirao niz poznatih hitova poput »Rhapsody In Blue«, »Leroy Brown«, »Sentimental Journey«, »Pennsylvania 6-5000«, »For Away Places«, »Hot Toddy« te publiku odveo na putovanje kroz vrijeme u doba velikih jazz bendova.


Bilo je očito da su glazbenici uživali u svakom trenutku nastupa, prenoseći svoju strast prema glazbi na publiku koja je s oduševljenjem pratila svaki ton. Solistički dijelovi svakog instrumenta bili su izvedeni s virtuoznošću i energijom koja je osvojila srca prisutnih. Dirigent Will Salden vješto je vodio orkestar kroz večer, održavajući ritam i dinamiku kako bi osigurao nezaboravan doživljaj za sve prisutne. Njegovo vodstvo bilo je ključno u održavanju cjelokupne atmosfere i učinilo je da se svaki trenutak koncerta osjeća posebno i jedinstveno.


Koncert je završio dugim gromoglasnim pljeskom što je jasno pokazalo koliko su prisutni uživali u glazbi i nastupu Glenn Miller Orkestra. Kako se navodi u priopćenju, Glenn Miller Orchestra vraća se u Hrvatsku već u listopadu kada će nastupiti u Rijeci, Osijeku i Splitu.