Kritičar bira

HDLU Rijeka organizira izložbu: “U ozračju izolacije i samoće” u Galeriji Klović

Davor Mandić

S jedne od izložbi u Galeriji Klović

S jedne od izložbi u Galeriji Klović

Izložba će biti otvorena kada to epidemiološke mjere budu dozvoljavale



HDLU Rijeka organizira skupnu izložbu svojih članova iz ciklusa »Kritičar bira«, a pod naslovom »U ozračju izolacije i samoće«, autora Enesa Quiena, koja će biti otvorena u riječkoj Galeriji »Juraj Klović« kada to epidemiološke mjere budu dozvoljavale.


Na izložbi sudjeluju umjetnici: Sandra Ban, Ivana Butković, Maja Franković, Hari Ivančić, Melinda Kostelac, Jani Branko Kukurin, Ivica Nikolac, Bruno Paladin, Georgette Yvette Ponté, Dajana Radoš, Vedran Ružić, Melita Sorola Staničić, Dijana Sokolić, Darija Stipanić, Damir Šegota, Celestina Vičević, Kristijan Vučković i Istog Žorž.


Quien o izložbi kaže da su umjetnici članovi riječkog HDLU-a odlično reagirali na zadanu temu ‘’U ozračju izolacije i samoće’’, prepoznavši činjenicu da nema aktualnije neuralgične točke krize našega doba, da nema gorljivije teme današnjice.




– Prijavilo se na izbor 43 umjetnika, od kojih je trebalo izabrati 10 za izlaganje. Odlučio sam ne držati se striktno aksioma o deset izabranih umjetnika, već sam proširio i izabrao gotovo dvostruko od tog zadanog broja, vodeći se savješću i svojim kriterijima – kaže Quien.