"Kraljevstvo boja"

Izložba Margarete Krstić otvorena u rimskoj Galeriji Consorti

Kim Cuculić



Samostalna izložba »Il Regno dei colori«/»Kraljevstvo boja« Margarete Krstić otvorena je u prestižnoj i povijesnoj Galeriji Consorti smještenoj u centru Rima u ulici umjetnika – čuvena Via Margutta smatra se jednom od najljepših i najkarakterističnijih rimskih ulica.


Na izložbi Margarete Krstić, koju je organizirala Svjetlana Lipanović, predsjednica Hrvatsko-talijanske udruge – Rim, može se razgledati 20 apstraktnih slika živog kolorita, oslikanih akrilom na platnu, različite tematike, koje su inspirirane morem, regatom »Fiumanka«, nebeskim prostranstvima, zvijezdama, igrom boja, tragičnom situacijom rata u Ukrajini predstavljenom krvavim, žitnim poljima i drugim, kao i osam manjih fotografija skulptura u keramici koje su na velikoj fotografiji.


Skulpture su posvećene temama: »Kako su se odijevali naši preci«, »Nevjeste kroz povijest«, jaslice u hrvatskim, narodnim nošnjama.





Otvorenju su prisustvovali Marina Šutalo, savjetnica u Veleposlanstvu RH pri Sv. Stolici, Augusto Consorti, vlasnik galerije, Stefano Giaché, slikar, Murillo Missaci, djelatnik u novinarskom odjelu Sv. Stolice, Katerina Zoufalova, predsjednica Associazione Praga – Rim s Antonijem Sagredom, pjesnikom, Katja Tomašević, Leda Poiani, slikarica, Guerrino Palomba, slikar, Marco Giulio Polidori, pjesnik, Concetta Tiano, djelatnica u rimskoj Općini, Anna Maria Annicchiarico, profesorica, te mnoge druge osobe.


Izložba je pobudila veliku pažnju i svi posjetitelji pohvalili su rad slikarice. G. Antonello snimio je video koji će biti uskoro na webu Hrvatsko-talijanske udruge kao i na Youtubeu.


Osim velikog plakata koji je na ulazu najavio izložbu, kao promidžbeni materijal podijeljen je lijepo dizajnirani katalog. Izložba je pod pokroviteljstvom Središnjega državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, u Zagrebu, Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu, Veleposlanstva RH u Republici Italiji i Veleposlanstva RH pri Svetoj Stolici, Gallerie D’Arte Consorti i časopisa Art & trA.