NAUTIČKI TURIZAM

ACI u trećem kvartalu ostvario 89,5 milijuna prihoda, čak 29 posto više nego lani

Hina

Snimio: Mateo Levak

Snimio: Mateo Levak

"Sve aktivnosti koje smo poduzimali radi pripreme sezone, s posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu zdravlja djelatnika i gostiju, osigurale su porast poslovnih prihoda i sezonu na tragu 2019.," rekao je Kristijan Pavić.RIJEKA – Lanac marina Adriatic Croatia International Club (ACI) je u trećem tromjesečju ove godine ostvario 89,5 milijuna kuna poslovnih prihoda, što je 20,1 milijun kuna ili 29 posto više nego u istom razdoblju lani, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.


Takav rezultat je, kažu u ACI-ju, ostvaren zahvaljujući ubrzanom procjepljivanju, najvišim standardima zaštite u marinama, ublažavanju epidemioloških mjera te otvaranju granica.


Ističu da je riječ o rezultatu na razini trećeg kvartala rekordne 2019., kada je ACI imao prihod od 88,7 milijuna kuna.
Od značajnijih ulaganja tijekom ove godine navode rekonstrukciju lukobrana u ACI marini Korčula, za što je tijekom 2021. utrošeno 19,8 milijuna kuna, zatim uređenje uredskih i charter prostorija te sidrenog sustava gatova u ACI marini Vodice od 1,9 milijuna kuna.


Navode i podmorske preglede, sanaciju i održavanje sidrenih sustava i gatova u ACI marini Skradin od 1,1 milijun kuna i druga ulaganja s ciljem podizanja standarda i kvalitete u marinama.


Direktor ACI-ja Kristijan Pavić rekao je da su u toj tvrtki, promatrajući rezultate, posebice rezultate trećeg kvartala, izuzetno zadovoljni.


“Sve aktivnosti koje smo poduzimali radi pripreme sezone, s posebnim naglaskom na sigurnost i zaštitu zdravlja djelatnika i gostiju, osigurale su porast poslovnih prihoda i sezonu na tragu 2019.,” rekao je.


Naglasio je da završetak sezone u nautici predstavlja i početak pripreme iduće sezone, spomenuvši pritom cjelovitu rekonstrukciju lukobrana na Korčuli i nove investicije, započete nakon sezone – u marinama Dubrovnik, Trogir, Žut i Piskera, Rab, Milna i Vodice.


“Sve navedeno, kao i novi projekti koji su pokrenuti tijekom godine, ukazuje na dinamično razdoblje u kojem se ACI nalazi,“ kazao je Pavić.


Iz ACI-ja podsjećaju da su zajedno s tvrtkom Gitone Kvarner, koja je dio poznate Lurssen grupacije, ove godine osnovali zajedničku tvrtku ACI-GITONE d.o.o.


Ta se tvrtka javila na natječaj za dodjelu koncesije u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luke nautičkog turizma Porto Baroš u Rijeci, buduće ACI marine Rijeka, što je najveći i najznačajniji nautički projekt u povijesti Hrvatske, poručili su.