Dašak proljeća

Tiramisu od jagoda: neobična varijanta koja će vas oduševiti

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Radi se o slastici koja je laganija i svježija od klasičnog tiramisua

Tiramisu od jagoda izrazito je svjež i ukusan desert, jednostavan za pripremu i proljetno lagana slastica.


Osim toga, potrebno je samo nekoliko sastojaka:


  • 700 g jagoda
  • 250 g mascarponea
  • 500 gr piškota
  • 3 jaja
  • 225 g šećera
  • 200 ml vrhnja
  • 300 ml vode
  • sok od 1/2 limuna
  • 200 ml sirupa od jagoda

Priprema: Operite 200 g jagoda nakon što im uklonite peteljku i narežite ih na male komadiće. Izmiksati sa 100 g šećera.


Zatim dodajte limunov sok i vodu i kuhajte dok ne postane sirup. Neka se sve ohladi.


Umutiti vrhnje sa preostalih 125 g šećera i na kraju dodati mascarpone. Lagano promiješajte i ostavite da odstoji u hladnjaku.


U velikom kalupu za tortu redati red piškota natopljenog sirupom od jagoda i preko toga rasporediti kremu od mascarponea i komadiće jagoda.


Nastavite izmjenjujući druge slojeve piškota, kreme i jagoda dok vam ne ponestane sastojaka te pospite jagodama za ukras.


Neka vaš tiramisu od jagoda odstoji u hladnjaku barem nekoliko sati i vaš će veličanstveni desert biti savršen!


Ako ga želite personalizirati, možete dodati i nekoliko listića bijele čokolade na krajnji vanjski sloj.