Neodoljivo!

Pogledajte fotografiju pospanog polarnog medvjeda. Fotografu je donijela glavnu nagradu

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Organizatori su pohvalili "prekrasnu i dirljivu" sliku, rekavši da ista omogućuje da vidimo ljepotu i krhkost našeg planeta

Amaterska fotografkinja Nima Sarikhani iz Ujedinjenog Kraljevstva osvojio je prestižnu nagradu Wildlife Photographer Of the Year s ovom predivnom snimkom polarnog medvjeda kako spava u improviziranom krevetu uklesanom u malu santu leda.


Sarikhani je snimila fotografiju u norveškom arhipelagu Svalbard nakon što je provela tri dana “očajnički tražeći” životinje, a fotografija naziva “Ledeni krevet” okrunjena je pobjedničkom nakon što je smanjena na uži izbor od gotovo 50 tisuća prijava iz cijelog svijeta.


Organizatori su pohvalili “prekrasnu i dirljivu” sliku, rekavši da ista omogućuje da vidimo ljepotu i krhkost našeg planeta te da djeluje kao “oštar podsjetnik na cjelovitu vezu između životinje i njezinog staništa”, piše Sky News.


“Iako su klimatske promjene najveći izazov s kojim se suočavamo, nadam se da ova fotografija također budi nadu; još ima vremena da se popravi nered koji smo izazvali”, kazala je Sarikhani.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Nima Sarikhani (@nsarikhani)Drugoplasirana fotografija nosi naziv “Sretna kornjača”, a prikazuje barsku kornjaču koja dijeli trenutak s vretencem.


Autor Tzahi Finkelstein snimio ju je iz skrovišta u izraelskoj dolini Jezreel, a iako je taj dan fotografirao ptice, pozornost mu je ukrala razigrana kornjača!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tzahi Finkelstein (@tzahi_finkelstein)“Zajedničko roditeljstvo” treće je plasirana fotografija autora Marka Boyda koju je uhvatio u Keniji, a na njoj se vidi kako par lavica predano njeguje jedno mladunče.


Fotograf je kazao da ih je vidio večer prije kako ostavljaju mladunce skrivene preko noći u gustom grmlju na putu u lov, a vraćajući se sa svoje misije pale su puse!


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Mark Boyd Safaris (@markboydsafaris)