Pop art!

Nokti kao iz crtića? Ovaj cool trend osvojio je i nas, a iznimno je jednostavan za izvesti kod kuće

Mija Dropuljić

FOTO: IG@anastasianailsla

Najnoviji trend u manikuri izgleda kao da je došao ravno iz stripaAko ste mislili da su baršunasti nokti prava iluzija, pričekajte dok ne vidite crtane nokte (poznate i kao pop art nokti). Kao što naziv sugerira, dizajn ovih manikura izgleda kao da je došao ravno iz crtića sa završnim izgledom poput animiranog. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Hannah Lee (@hannahroxit)Hashtag #popartnails korišten je više od 38 milijuna puta na TikToku, a samo jednim pogledom na prve rezultate možete pomisliti da doslovno gledate crtić. Naime, crtani nokti pružaju trodimenzionalni učinak s jednodimenzionalnim završetkom. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Elle Gerstein (@enamelle)

Zabavno je vidjeti sve varijacije ovog trenda od svijetlih i šarenih, do svečanih i blagdanskih. Također, ove manikure su iznimno svestrane, ne samo s bojama, već i oblicima noktiju koji se koriste. Od klasičnih kockastih, preko oblih pa sve do bademastih i stileto noktiju.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Andrea Atanaskovic (@nailsstudioandrea)Da biste postigli ovaj look, trebat će vam kist za crtanje, boja laka po izboru (za vašu bazu) i crni i bijeli lakovi za nokte za rubne linije. Prema riječima stručnjaka, stil jednako dobro funkcionira s gelom ili običnim lakom. Ako želite dodati više dimenzija, također možete koristiti tamniju nijansu za sjenčanje. Na primjer, upotrijebite tamniju magenta ružičastu ako koristite vruću ružičastu kao osnovnu boju.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli nail.art.by.trinity (@nail.art.by.trinity)Ključni sastojak crtanih noktiju su obrisi i istaknuti dijelovi. Iako crtani nokti mogu izgledati komplicirano, tehnika je zapravo prilično jednostavna i ne zahtijeva naprednu umjetnost noktiju – sva je tajna u crnom obrisu i bijelim akcentima.Nanesite dva sloja vaše osnovne boje po izboru, pazeći da se potpuno osuši između svakog sloja. Obrubite nokte crnim lakom. Koristeći bijeli lak, dodajte zakrivljeni uskličnik, crtice ili zareze na druga mjesta kako biste mu dali veću dimenziju. Ovaj detalj je ono što umjetničko djelo čini “pop”. Za sam kraj, dodajte prozirni gornji sloj laka. I to je to, vaši stripovski pop art nokti su spremni za pokazivanje!