Deserti Duo

Poznata riječka slastičarna ima odličnu foru za mladence: Otkrili su nam sve detalje

Mija Dropuljić

FOTO/iStock

FOTO/iStock

Otkrili su nam i koja je svadbena torta popularna među Riječanima.Jedna od najslađih riječkih adresa slastičarna Deserti Duo, odlučila je ovog proljeća svim mladencima olakšati odabir svadbene torte jedinstvenim eventom koji im neće samo izmamiti široki osmijeh na lice nego će smanjiti razinu stresa uzrokovanu organizacijom vjenčanja. 


Prezentacija torti i slatkog stola za vjenčanja


Svadbena torta se definitivno ubraja među najvažnije stavke svakog vjenčanja. Ne samo da treba biti ukusna i po guštu para, nego bi trebala i vizualno zadovoljiti često visoke kriterije budućeg bračnog para. U moru isprobavanja i jurnjave s jedne strane na drugu često odabir svadbene torte izazova dodatnu količinu stresa. A nije rijetkost da se putem netko i posvađa. Tomu na kraj je odlučila stati ekipa iz slastičarne Deserti Duo. I tako se rodio event “Prezentacija torti i slatkog stola za vjenčanja” o čemu su objavili i na svojoj Facebook i Instagram stranici.


“Na našem eventu ‘Prezentacija torti i slatkog stola za vjenčanja’ budući mladenci će imati priliku vidjeti kako uživo izgledaju sve naše slastice i naš slatki stol te primjer trenutno najtraženije torte za vjenčanja. Svi prijavljeni će zatim moći preuzeti paket svih prezentiranih slastica te ih ponijeti doma gdje u miru mogu sve isprobati i odlučiti što im se najviše sviđa. Također, na ovom eventu ćemo koristiti Mediteran kao inspiraciju za okuse i izgled.
FOTO/Deserti Duo


FOTO/Deserti DuoBoje i mirisi koje nam pruža Mediteran su prekrasni i bilo bi šteta ne iskoristiti tu ljepotu. Mi volimo pratiti trendove, a imamo jako puno upita za vjenčanja pa mislimo da je ovo odličan način da budući mladenci dobiju priliku isprobati sve kolače na jednom mjestu, a osim toga i vidjeti kako to estetski može izgledati. Tako želimo prikazati kompletnu uslugu koju nudimo”, objasnili su nam za početak iz slastičarne Deserti Duo. 


Svaka se slastica izrađuje posve individualno


Kako sudjelovati? Svi mladenci se do 16.03. trebaju prijaviti na mail [email protected], a po cijeni od 70 kn po osobi isprobat će čak 16 vrsti slastica za vjenčanje. 


Sve zaljubljene parove čekaju četiri kolača od moussea, dva deserta u čašicama, jedna vrsta muffina, jedna vrsta cupcakea, dva okusa cake-popsa, četiri okusa macaronsa, a nisu zaboravljeni ni suhi kolači od kojih možete isprobati brownie i madeleine.Svaka slastica izrađuje se posve individualno prema želji klijenta. Nakon što uživo vidite svu ljepotu Deserti Duo slastica sa sobom nosite poseban paket kako biste u miru isprobali sve deserte i na koncu se odlučili za svoj savršeni slatki stol. 


“Naravno, mladenci sami biraju izgled i okus torte te sve izrađujemo u dogovoru s njima. Upravo zbog toga i radimo ovaj event, ako se mladencima, npr. svidi okus deserta u čašicama ili kolača od moussea, mi od toga možemo napraviti tortu”, istaknuli su iz slastičarnice. Deserti Duo izrađuju svoje slastice, pa tako i svadbene torbe, od najkvalitetnijih namirnica i sastojaka. Uz to nude i različite kombinacije okusa koji nisu toliko uobičajeniji, što ih čini tako posebnima. Prilikom ukrašavanja samih torti, trude se pratiti trendove, a na prvom mjestu im je oko za detalj. Slobodno možemo reći kako je u pitanju novi koncept slastičarne koji donosi harmoniju spoja klasičnih europskih recepata i modernog dizajna. Klasični okusi poput čokolade, karamele i vanilije obogaćeni su jagodom, malinom te neočekivanim i egzotičnim notama poput manga, marakuje i intrigirajućih začina.


Koja svadbena torta je najpopularnija u Rijeci?


“Prilikom odabira svadbene torte bitno je isprobati više vrsta i vidjeti što vam najviše odgovara. Ako pitate slastičara, uvijek je najbitniji okus torte, a zatim njen izgled. Gola torta, odnosno ‘Naked cake’ je već par godina u trendu te je i dalje vrlo tražena kod nas. Osim toga u trendu su boja lososa, mente, puderaste nijanse i naravno, klasika, bijela boja”, istaknuli su iz Deserti Duo.


Inače iza popularne slatičarne stoji kreativna pastry chefica Elena Shkunnikova koja sve deserte izrađuje sama, a svaki pristup klijentu je strogo individualan, što znači kako je svaki desert i/ili torta proizvedena na narudžbu klijenta. “Ništa se ne proizvodi unaprijed kako se ne bi kompromitirala kvaliteta i svježina proizvoda, što je još jedna stavka koja nas odlikuje od lanaca kafića/slastičarni. Svjesni smo činjenice da ljudi imaju različite ukuse te iz tog razloga želimo izbjeći masovnu proizvodnju i posvetiti se svakome klijentu i njegovim željama posebno. Naši se deserti proizvode i dekoriraju u potpunosti ručno, jedan po jedan kako bi osigurali besprijekornu kvalitetu, okus te ekskluzivnost proizvoda”, za kraj je istaknula Elena Shkunnikova.