Zamjena za paštetu

Napravite zdravi namaz od patlidžana. Bogat je vlaknima i antioksidansima

P. N.

Izvor: YouTube/Screenshot

Izvor: YouTube/Screenshot



Patlidžan je povrće koje sadrži brojne vitamine: A, B skupinu, C, K, te sadrži minerale: kalij, bakar, magnezij i fosfor. Bogat je vlaknima i pruža blago antioksidativno djelovanje.


Zdravi namaz od patlidžana idealna je zamjena za mliječne namaze ili paštete. Osim toga, jednostavno se priprema.


Namaz od patlidžana možete poslužiti kao doručak, užinu ili predjelo, a odlično će se slagati s pogačicama, brusketima ili krekerima.


Priprema namaza:




Polovice patlidžana zarežite nožem u obliku mreže.


Stavite ih na lim za pečenje i premažite s malo maslinova ulja.


Pecite ih u pećnici na 200 stupnjeva 30 do 40 minuta, a prilikom pečenja ih premazujte uljem.


Kada su gotovi, pomoću žlice odvojite središnji mekani dio od kore.


Namazu od patlidžana dodajte začine, nasjeckani peršin i protisnuti češnjak, pa ga miješajte uz dodavanje maslinova ulja dok ne dobijete glatku masu.