Idealan doručak

Najbolji francuski tost u nekoliko jednostavnih koraka

Dijana Ljubanović

FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash

Tako jednostavan, a tako ukusan recept.



Francuski tost najbolje ispada ako radite s debelim kriškama kruha starim nekoliko dana. To će učiniti da se kriške bolje drže kad ih umočite u smjesu od jaja i mlijeka i pržite. Tanke kriške svježeg kruha obično se raspadnu ili postanu kašaste kada to učinite, što stvara loš francuski tost.


Šećer u prahu: Mnogi ljudi vole posuti šećer u prahu preko svog francuskog tosta! Ipak, u javorovom sirupu ima dovoljno šećera, pa se ne zamarajte dodavanjem još.


Narančina korica: Jedna od najpopularnijih varijacija jest da u tijesto dodate malo narančine korice i malo likera od naranče.


FOTO/Unsplash

FOTO/Unsplash




Sastojci


  • 4 jaja
  • 2/3 šalice mlijeka
  • 2 žličice cimeta
  • 8 debelih kriški kruha
  • maslac (može biljno ulje)
  • javorov sirup
  • 2 žličice svježe naribane korice naranče
  • 1/4 šalice likera od naranče
  • svježe bobičasto voće

Postupak


Napravite smjesu od jaja.


U srednjoj zdjeli umutite jaja, mlijeko i cimet. Umiješajte koricu naranče i / ili Triple Sec ako koristite. Umutite smjesu dok se dobro ne sjedini i ulijte u plitku zdjelu, dovoljno široku da stavi krišku kruha koji ćete koristiti. Kriške kruha namočite u smjesu od jaja. Stavite svaku krišku kruha u smjesu mliječnih jaja, dopuštajući da se kruh natopi u njemu. Popržite francuski tost.


Otopite malo maslaca u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Otresite višak smjese jaja s kruha i stavite kriške kruha na vruću tavu. Pržite francuski tost dok ne porumeni s jedne strane, a zatim preokrenite i porumenite drugu stranu.


Poslužite vruće s maslacem, javorovim sirupom i ako je moguće, svježim bobičastim voćem.