Većinu imate kod kuće

Ovo voće pomaže da se riješite masnih naslaga na trbuhu

Mija Dropuljić

FOTO: Pexels

FOTO: Pexels

Uz fizičku aktivnosti i zdravu i ujednačenu prehranu bliže cilju

Čini vam se kako je skoro pa nemoguće izgubiti masne naslage na trbuhu? Niste jedini u tome. Upravo neželjene šlaufiće je najteže izgubiti upravo na području trbuha.


Osim redovite tjelovježbe morate pripaziti i na zdravu i ujednačenu prehranu, a uz to je potrebno na jelovnik uvrstiti one namirnice koje su saveznik u borbi protiv viška centimetara. 


Pojedino voće je stvoreno za borbu protiv masnih naslaga na trbuhu. Većinu tih namirnica već koristite u svojoj prehrani, no dobro je znati da one pospješuju sagorijevanje masti na tom području tijela.


Ne može škoditi da svaki dan konzumirate barem jednu od sljedećih namirnica. 


Avokado


Avokado je moćna namirnica i nalazi se na svakom zdravom jelovniku jer pomaže u mršavljenju. Posebice avokado pozitivno djeluje na nakupljene masne naslage na trbuhu. Uz to smanjuje i kolesterol i dobro djeluje na sveukupno zdravlje.


Razno šumsko voće


Šumsko voće je savršen dodatak za zobenu kašu, odlično pristaje u smoothieju, a rado s njim radimo i sočne i osvježavajuće kolače. Posebice borovnice i maline potiču metabolizam. Šumsko voće također lagano pada na probavu i stvoreno je za doručak ili međuobrok.


Šipak


Šipak je izvor zdravlja! Bogat je antioksidantima koji potiču sagorijevanje kalorija. Posebno je učinkovit kao sok i često se nalazi na jelovniku brojnih dijeta. 


Jabuke i kruške


Tko nema barem jednu od ovih voćki u svojoj kuhinji? Ovo voće sadrži pektin koji sprječava nakupljanje masnih naslaga. Uz to stvara osjećaj sitosti i odličan je izbor kada nas uhvati napad gladi. 


Naranče


Naranče su bogate vitaminom C koji direktno utječe na metabolizam, čitaj potiče njegov rad. Također više kalorija tijekom sportske aktivnosti sagorijevamo ako prije treninga unesemo vitamina C. 


Grejp


Ako pričamo o izvoru vitamina C ne možemo zanemariti grejp koji je bogat i antioksidantima. Prije jela pojedite ili popijte pola grejpa kako biste pospješili proces mršavljenja.