Odraz zdravlja

O koži lica treba brinuti još od pubertetske dobi

Sandy Uran

Foto: Marko Gracin

Foto: Marko Gracin

Riječka kozmetičarka Gordana Leskur – Jurić ističe kako su osim antiage tretmana najčešći slučajevi koje rješava problemi masne kože i akni, te osjetljiva koža s crvenilom, odnosno kuperoza



Lice je prvo što primijetimo na nekome i nerijetko je odraz zdravlja i pažnje koju mu posvećujemo. Važno je posvetiti vrijeme njezi lica, no ponekad nam se, nažalost, dogodi da u strci s vremenom i pod pritiskom brojnih obaveza i stresnih situacija koža postane osjetljivija. Kad dođe do toga dobro je posjetiti dermatologa i kozmetičara. U tijeku je »Tjedan ljepote 2017« u organizaciji Udruženja kozmetičara RH, a bliži se i Valentinovo kad voljenoj osobi ili nekom tko vam je drag možete pokloniti poklon bon i tako mu priuštiti ugodan tretman za lice.


Od med. kozmetičarke/vizažistice Gordane Leskur – Jurić koja vodi Estetski centar Nova Beauty doznali smo pak s kojim problemima vezanim za njegu lica se najčešće susreće u radu s klijenticama.



Mikrodermoabrazija dijamantima predstavlja abrazivni tretman za svaku vrstu kože od one tamnije do onih masnijih i debljih. Ovim se tretmanom, Diamond Tome, skida odebljali sloj dermisa i svi nedostaci poput manjih bora, te je dobro podvrgnuti mu se više puta godišnje, ovisno o vrsti koži. Nakon dijamantskog pilinga stavlja se hijaluronska maska a mogu se koristiti i tretmani na bazi kavijara Ingrid Millet, te na bazi peptida. Spoj ova dva tretmana je odličan kad se želi zablistati na nekoj prigodi a posebno na vjenčanju, pojasnila je Gordana Leskur-Jurić.





Naša nam je sugovornica tako otkrila kako su osim antiage tretmana najčešći slučajevi koje rješava problemi masne kože i akni te osjetljiva koža s crvenilom, koja se stručno naziva kuperoza. Kad je riječ o masnoj koži, ističe ona, kožu treba zarana početi pravilno njegovati, najčešće u razdoblju puberteta kad se počinju pojavljivati miteseri i akne. No i kad je u pitanju nježna, čista koža potrebno je već u ranoj mladosti konzultirati profesionalnu osobu, koja će savjetovati pravilnu njegu kože. Slijedi odlazak kozmetičaru kako bi se lice temeljito i pravilnim tretmanom očistilo te kako bi se dobili dodatni savjeti o pravilnoj njezi masne kože i one s kuperozom.


Hladnoća i visoke temperature u zatvorenim prostorima dodatno isušuju kožu. Za hidriranje lica može se koristiti Oxy tretman čistim kisikom, te DTS tretman dermorolerima i hijaluronom. S dermorolerima i njihovim sitnim iglicama, koje su bezbolne, pegla se hijaluron koji tako bolje prodire u kožu. 



Masna koža


Kad je u pitanju masna koža dobro je posjetiti kozmetičara više puta tijekom godine radi temeljitog čišćenja lica i dodatnih tretmana koji pogoduju rješavanju prištića i akni. Nakon skidanja šminke i čišćenja lica možete, primjerice, napraviti mikrodermoabraziju pomoću dijamanata. Taj abrazivni tretman koži će podariti novo ruho. Kožu valja potom hidratizirati hijaluronskom maskom i kisikom, a između ta dva tretmana dobro bi bilo lice tretirati Led aparatom. Led terapijom se, naime, blokiraju upalni procesi na 48 sati pa se tretmani rade svaki drugi dan i koža se regenerira. Kad je riječ o koži sklonoj crvenilu, odnosno kuperozi, tada se prema njoj treba odnositi s puno pažnje. Nakon nježnog čišćenja lica može se posegnuti za tretmanom mikrodermoabrazije samo masnih dijelova lica, takozvane T zone i manjih bora – ako je riječ o nešto starijoj osobi.


U sklopu Tjedna ljepote 2017. koji traje do 12. veljače u Estetskom centru Nova Beauty imate mogućnost uživati u više kratkih tretmana lica po cijeni od 100 kuna, kojima ćete poboljšati svoj izgled, ali i priliku da dobijete korisne savjete za njegu lica. (Estetski centar Nova Beauty smješten na adresi Nike Katunara 10. Kontakti: 051 423204, 091 4232040).



Kombinacija tretmana


Nakon toga se lice treba hidratizirati s hijaluronskom maskom pomoću dermorolera, koji će pospješiti upijanje hijalurona. I u ovom slučaju se može koristiti LED terapija, koja je izvrsna za osvjetljivu kožu. Takvu kožu treba hladiti crio terapijom i kisikom. Radiofrekvencija se, pojašnjava naša sugovornica, ne koristi za takvu kožu jer njen tretman podiže temperaturu za 42 stupnja i nije ju dobro tako visoko zagrijavati. Dobro je kombinirati više manjih ali različitih, personaliziranih tretmana, kako bi se dobili što bolji rezultati.


Gordana Leskur-Jurić ističe da se tretmani osmišljavaju u skladu sa stanjem kože klijenta bilo da je riječ o ženi ili muškarcu, a dijeli ih na tri vrste – antiage, dermatološke i tretmane održavanja tonusa kože lica. Životni ritam danas je puno intenzivniji stoga je, ističe ona, itekako važno odabrati pravilnu njegu za kožu lica bilo da je riječ o mladim osoba ili onima u najboljim godinama. Osim žena svih dobi pomoć dermatologa trebali bi češće tražiti i muškarci.