
Foto Pixabay.com
Donosimo još dva recepta naših čitateljica. Prvo smo nazvali “Koraljkina tjestenina s motarom”.
Koraljka Kos, dipl. ekonomistica iz Rijeke podijelila je s nama recept za tjesteninu s motarom i slanim inćunima. Na upit zašto baš to, odgovorila je:
– Ovo brzo i jednostavno jelo uvijek me oduševi u ljetnim mjesecima kada se ova ljekovita i samonikla biljka aromatičnog slankastog okusa može ubrati među stijenama diljem naše obale. Kad berem više volim brati listove koji su mekaniji i imaju blaži okus.
Sastojci
200 g tagliatella
Šaka motara
2 žlice maslinovog ulja
10 slanih inćuna
Papar
Parmezan
Priprema
U vodu u kojoj se kuha tjestenina ubaci se motar te se sve kuha nekih desetak minuta i ocijedi. Na maslinovom ulju se kratko poprže slani inćuni, ubaci režanj sitno sjeckanog ili zgnječenog čašnjaka, tjestenina s motarom i sve se dobro promiješa. Može se dodati papar i naribani parmezan i ovo zdravo jelo u kojem se isprepliće bogatstvo okusa spremno je za uživanje.
Vrijeme pripreme: 20 min
Silvijino voćno osvježenje
Silvija Debelić obožava voćne kolače, a zna i da su idealno slatko osvježenje za vruće ljetne dane.
– Volim ovaj kolač jer je relativno brzo gotov i ukusan. Idealno ga je raditi preko ljeta jer nije previše kaloričan i jer sadrži voće, a voće je izvor vitamina, kaže Silvija!
Sastojci
5 žlica šećera
1 l mlijeka
3 paketića pudinga od vanilije
Brašno
Jaje
Kompot od marelica (može i drugog voća)
Pecilni prašak
Šećer