Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 26° 4
Sutra: 26° 26° 4
24. kolovoza 2019.
Ispis članka: Veliki povratak avangarde: Održane prve dvije večeri Fashion.hr-a - Novi List

NoviList.hr

Veliki povratak avangarde: Održane prve dvije večeri Fashion.hr-a

Hrvatski tjedan mode

21. listopad 2018 15:50

Napisao: P. N.

Lokacija koja je od samih začetaka nositelj urbane, alternativne i eksperimentalne zagrebačke scene pokazala se idealnom za performanse dizajnera, koji svoju publiku uvijek uvedu u jedan kreativni svijet stvaralaštva

Branka Donassy, foto Denis Lovrović

Modna groznica je počela u petak – otvorenjem najvećeg tjedna mode u regiji, Bipa Fashion.hr-a! Prezentacija nove kolekcije modnog dvojca I-Gle zagrebački Studentski centar, inače kultno mjesto ne samo studentskih nego i širih društvenih sadržaja i značenja, pretvorila je u pistu i kulisu modne revije.

Nataši Mihaljčišin i Martini Vrdoljak Ranilović, dizajnericama koje stoje iza brenda I-Gle i čvrsto kroče modnim stazama više od dvadeset godina, tako je ponovno pripala čast otvoriti modni događaj sezone, kojeg nisu propustila ni brojna poznata imena: Marijana Batinić, Edvin Liverić, Nenad Korkut, Livio Badurina, Saša Joka, Vedrana Ergić, Ogi Antunac, Zoran Aragović i ostali.

z1910j48
Fashion.hr, revija dvojca I-Gle, snimio Darko Jelinek

Program je nastavljen u subotu kada su na pisti zagrebačkog Studentskog centra tako su zavladale tri modne prezentacije – Morane Krklec, dizajnera Marka Plukavca koji stoji iza branda Unaesthetik te Branke Donassy. Lokacija koja je od samih začetaka nositelj urbane, alternativne i eksperimentalne zagrebačke scene pokazala se idealnom za performanse dizajnera, koji svoju publiku uvijek uvedu u jedan kreativni svijet stvaralaštva. Nikolina Pišek, Nina Mia Čikeš, Andrea Solomun, Mare Milin, Tihana Harapin Zalepugin, Borut Mihalić, Ana Vučak Veljača, Ronald Braus, Đeni Pecotić i brojni drugi bili su dio jedne posebne atmosfere koja je zaživjela prvim izlazom modela na pistu.

z2110d04
Druga večer Fashion.hr-a, snimio Denis Lovrović

Čast da otvori drugi dan održavanja Fashion.hr-a pripala je talentiranoj Morani Krklec. Modni brand Unaesthetik, kojeg potpisuje dizajner Marko Plukavec, ostao je dosljedan ručnoj dekonstrukciji pletiva kao osnovnoj niti vodilji i glavnoj inspiraciji prilikom kreiranja svakog novog unikatnog komada.

„Blow up“, kolekcija dizajnerice Branke Donassy zatvorila je drugu večer tjedna mode. Inspirirana kultnim istoimenom filmom Michelangela Antonionia iz 60-ih, dizajnerica se opet bavi metodom povećanja fotografija i dizajnerskih intervencija u motivu te digitalnim tiskom na tkanini. Za novu kolekciju koristila je vlastite fotografije raznih motiva iz prirode snimljene na Lošinju još 2009. godine.

Leon Ivanuša_Zoran Aragović
Druga večer Fashion.hr, poznati, foto press

Od idućeg tjedna, od 24. listopada, modne se revije već tradicionalno održavaju na Zagrebačkom Velesajmu, ovog puta u Paviljonu 8.