Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. studenoga 2019.
Ispis članka: Kazališna radionica Malik najavila "Začaranog sina": Predstava prema bajci "Šumi Striborova - Novi List

NoviList.hr

Kazališna radionica Malik najavila "Začaranog sina": Predstava prema bajci "Šumi Striborova

Dvije premijere

13. travanj 2019 10:20

Napisao: Kim Cuculić

Foto Marko Gracin

Kazališna radionica Malik najavila je novu predstavu »Začarani sin«, koja će imati dvije premijere – 16. i 17. travnja u HKD-u na Sušaku s početkom u 19.30 sati.

Predstava je nastala prema bajci »Šuma Striborova« Ivane Brlić-Mažuranić i u izvođenju dviju grupa polaznika Malika u dobi od 6 do 12 godina. Kako je istaknuto na konferenciji za novinare, »Začarani sin« bavi se odnosom djeteta prema roditelju, roditeljskom brigom, ali i problemima koji unutar takvog odnosa nastaju. Njihov već zakomplicirani odnos ubrzo ulazi u vrlo blizak kontakt s jednim drugim svijetom, onim koji je ispunjen čarobnim i magičnim bićima šume. Na taj način, postavit će se i temeljno pitanje: »Tko je zapravo začaran?«

Režiju potpisuju Denis Kirinčić i Jean-Christian Jalžečić, a adaptaciju teksta Mihovil Rismondo. Kostimografkinja je Tajči Čekada, autor glazbe Tino Trkulja, a dizajner rasvjete David Dubrović. U prvoj podjeli Majku igra Lara Grgurić, Sina - Dino Petrinić, Snahu - Korina Cupać, Malika Tintilinića - Nina Jurjević, a Stribora - David Varga. U drugoj podjeli Majka je Dunja Smokvina, Sin je Martin Berisha, Snaha je Lara Soldatić, Malik je Petra Šarić, a Stribor je Teo Dujmović. Predstava je namijenjena publici 4+ i traje 45 min. Ulaznice su na www.mojekarte.hr ili se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave u HKD-u.