Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. veljače 2020.
Žene i masturbacija

Ovo su tajne koje vam one neće same reći, a ključ su ženskog orgazma

Foto Pixabay.com
Foto Pixabay.com
Autor:
Objavljeno: 19. rujan 2018. u 10:24 2018-09-19T10:24:00+02:00

Koliko god je kod muškaraca jednostavno, kod žena je komplicirano. Postoje pravila koja morate znati kako biste mogli zadovoljiti svoju partnericu

Da razjasnimo na početku – nije baš jednostavno kao u filmovima. Do ženskog orgazma ne stiže se tako lako. Ne vjerujte onome što vidite na televiziji, još manje onome što gledate na internetu pod "private browsing". Katkad ni samim ženama. Njima, naime, nije lako priznati da im treba duže vremena do orgazma, da katkad ni ne mogu, a neke u paru s muškarcem nisu sigurne ni kako.

Zašto bi bilo jednostavno kad može komplicirano – to je otprilike baza od koje krećete kada je u pitanju zadovoljstvo žene u krevetu, a koji su drugi koraci na koje trebate imati na umu da dođete do čarobne formule koju one često sramežljivo čuvaju za sebe, prenosi Men's Health.

Brža je bez tebe

U prosjeku je ženama potrebno dulje vremena da dođu do zadovoljstva. Dok muškarac može doći do vrhunca u 2 do 3 minute, za stimulaciju ženskih nervnih vrhova kako bi došlo do njihove prokrvljenosti (što u suštini jest orgazam) potrebno je otprilike 15 do 20 minuta, objašnjava doktorica znanosti Sadie Allison, autorica knjige "Misterija skrivenog klitorisa: Orgazmično dodirivanje prstima za kojim svaka žena žudi".

S druge pak strane, žene obično znaju što im paše, no katkad im je to teško prenijeti pa, kako ne bi usporavale užitak svog partnera, jednostavno ga puste da radi onako kako on misli da je najbolje. Puno "pametovanja" nikad nije baš afrodizijsko sredstvo pa žene, da ne pokvare atmosferu, ne inzistiraju na tome.

E tu nastupate vi, strpljivi, brižni i željni učenja. Pustite da vas žena vodi, neka vam ne smeta sporiji tempo. Činjenica da se toliko brinete o njenom užitku dodatno će je opustiti, a s vremenom ćete, kad naučite slušati njeno tijelo, postati i brži negoli je ona sama.

Ona to ne čini tako često

Ti otprilike znaš da ćeš tijekom dana vjerojatno učiniti nešto po pitanju svog zadovoljstva, možda to čak bude prva stvar ujutro! Sa ženama je priča drugačija, istraživanja pokazuju da dok 25 posto muškaraca mastrubira bar 3 puta tjedno, a 55 posto čini to barem jednom mjesečno, kod žena su podaci nešto skromniji. Samo 10 posto žena mastrubira tri puta tjedno, a 38 posto jednom mjesečno.

U muškaraca je dakle potreba generalno veća, premda postoje i iznimke. Stoga budite osjetljiviji na to kada ona želi i koliko.

Ona se priprema drugačije

Znaš i sam, nije ti puno potrebno da se uzbudiš. Ili kako Sadie Allison živopisno navodi: "Muškarci mogu biti u wc-u prljave benzinske i riješiti stvar sa sobom". Ženama je obično potrebno više od toga. Stoga se pobrini po pitanju ugođaja, ambijenta koji je uzbuđuje. Saznaj koje stvar, situacije i mjesta je pale (razgovor ionako čini stvari još više seksi), a onda to nastoj uklopiti u vaš dnevni raspored. Rezultati ne ginu.

Dodiruj je nježnije

Ti znaš što voliš i što tebi treba za orgazam, no ta pravila ne vrijede za nju. Dodiruj ju nježnije, polakše, budi izazovan. Klitoris jest centralna točka, no ujedno je i vrlo, vrlo osjetljiva pa ne inzistiraj izravnim dodirima jer to može dovesti samo do iritacije, a ne i orgazma.

Dodirni ga tu i tamo vrlo nježno, a prstima vrludaj i po drugim mjestima. "Razmišljaj da imaš trepavicu u oku i da je pokušavaš nježnim pokretom maknuti van.", objašnjava Allison kako pristupiti klitorisu. Ako žena želi grublje, ona će ti to vjerojatno i reći, no ako kreneš od početka grubo, njeno raspoloženje će vjerojatno u startu pasti.

Ona istražuje cijelo svoje tijelo

I dok je tebi uglavnom važan samo glavni alat kojim raspolažeš, žene vole kada njihova masturbacija uključuje dodirivanje i drugih dijelova tijela. Ljubi je i dodiruj po grudima, rukama, struku, stražnjici, vratu, leđima, zbilja je malo pogrešnih mjesta. Istraži što je od toga posebno pali, a tek onda kreni prema međunožju, bolja reakcija neće izostati.

Nije je uvijek briga za orgazam

Ovo je možda najveća od svih razlika. Žene ne mogu svršiti uvijek i u svakoj prigodi i upravo zbog toga nije im to uvijek ni važno. Katkad je zadovoljavanje ili sam seks dovoljan sam po sebi. I većina žena s time jest pomirena, no problem često nastaje kada njihovim partnerima to nije jasno pa dođe do inzistiranja. Nemojte, barem ne previše.

Žene će nakon nekog vremena izgubiti entuzijazam, a najgore što vam se može dogoditi jest da ga počnu glumiti. Ovo nije univerzalno pravilo, neke dame dođu do vrhunca svaki put, no kod većine to nije slučaj. I ako ne mogu ili im nije do toga, ne uzimajte si to srcu.

.. No kada jest, onda ih možda poželi više

Muškarce orgazam uglavnom izmori više i potrebno im je dulje vremena da povrate snagu. Žene to obično mogu puno brže, sve što je potrebno je lagana izmjena tempa i načina. Pokušajte pronaći način i dajte joj razloga da poželi još.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.