Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
27. siječnja 2020.
Jutarnje navike

Uložite deset minuta u jutarnju rutinu - biti ćete zahvalni cijeli dan

Photo/Pixabay
Photo/Pixabay
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2019. u 8:01 2019-02-06T08:01:00+01:00

Iako većini jutro prođe u polusnu i žurbi, nije na odmet odvojiti deset minuta zbog kojih će vam svaki dan biti sve uspješniji. 

Većina ljudi jutro provede u polusnu, pokušavajući skuhati dobru kavu. Ovaj čarobni napitak za otvaranje očiju, mnogima je prvo što ujutro unesu u organizam. Dok u polusnu vrtite portale na mobitelima, ne činite dobro vašem organizmu. Entrepreneur donosi desetominutnu rutinu kojom ćete se osjećati svježiji, a kroz duži period ćete biti i uspješniji. 

Čaša vode umjesto kave

Iako vas mozak vodi u kuhinju i potragu za kavu, probajte odbaciti tu naviku. Usmjerite mozak prema čaši vode i na taj način hidrirajte ogranizam. Voda je potrebna vašem organizmu, da bi bio zdrav i funkcionalan. Tijelo odraslog čovjeka se sastoji od 60% vode, stoga je potrebno redovno ju unositi u organizam. Čaša vode ujutro nadoknadit će tekućinu koju ste izgubili u snu. Mnogi kažu i da voda s limunom pomaže u osvježavanju organizma i detoksikaciji, ali i mršavljenju. 

Vježbe disanja

Priznajte, kad ste posljednji put razmišljali o disanju? Čovjek nekad zaboravi koliko je disanje važno u smislu opuštanja tijela i duha. Istraživanja pokazuju da promjena disanja na način da u minuti udahnete šest, a izdahnete deset puta, čuva ravnotežu u tijelu i odbija stres. Smanjuje anksioznost i depresiju, a povećava energiju i jača imunološki sustav. 

Rastezanje

Ljudima koji se bave sportom, jutarnji trening ne predstavlja veliki izazov. Za one kojima bavljenje sportom znači člansku iskaznicu iz teretane koju posjećuju dva puta mjesečno, i ne baš. Stoga se preporučuju vježbe laganog rastezanja svakog jutro. Vježbe pomažu da se vaši mišići probude i funkcioniraju puno efikasnije. Rastezanje je jednostavan oblik vježbanja koji i opušta mišiće. Razgibajte vrat, ruke, noge i leđa, i vaš će dan automatski započeti svježinom.

Budite zahvalni

Često zaboravimo biti zahvalni na onome što imamo. Umjesto da se ujutro probudimo sa nerealnim očekivanja, započnimo dan zahvalama. Zahvalite se jer ste se dobro naspavali, jer ste proveli lijepe trenutke s obitelji ili prijateljima. Zahvalite se jer imate hladnjak pun hrane i krov nad glavom. Na ovaj ćete način poslati mozgu informaciju o tome koliko ste zapravo sretni, a nema ništa lijepše nego dan započeti osmijehom, prenosi Entrepreneur

Vizualizacija uspjeha

Probajte ujutro vizualizirati uspjeh. Neka vas misli usmjere na to kako uspješno ostvarujete sve današnje ciljeve. Od posla kojeg morate napraviti, do sitnih obveza. Zamislite da ste uspješni u apsolutno svakom zadatku kojeg imate za danas. Ova vježba će vam pomoći da se suočite s dnevnim izazovima s pozitivnim mislima i samopouzdanjem. Možda stvari neće ići baš onako kako ste zamislili, ali biti ćete spremniji suočiti se sa svime što vam dan nosi. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze