Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 1
Sutra: 22° 22° 1
23. ožujka 2019.
Puder naš svagdašnji

Znate li pravilno nanijeti podlogu: Tajne vizažista za savršen ten

Znate li pravilno nanijeti podlogu: Tajne vizažista za savršen ten
Znate li pravilno nanijeti podlogu: Tajne vizažista za savršen ten
Autor:
Objavljeno: 19. studeni 2014. u 17:50 2014-11-19T17:50:21+01:00

Čelo koje je najviše izloženo sunčevoj svjetlosti moglo bi biti tamnije od ostatka lica. U tom slučaju, trebat ćete dvije nijanse podloge da biste postigli prirodan izgled - tamniju nanosite gdje vam sunce udara u lice (čelo, nos, jagodice), a svjetliju na ostatku lica

Pravilnim odabirom tekućeg pudera moguće je postići iluziju savršenog tena, no najprije treba savladati nekoliko trikova koje koriste vizažisti. Najprije, prilikom odabira podloge treba je isprobati na licu (ne vratu, a osobito ne na ruci gdje je koža drugačije boje i teksture) i na danjem svjetlu (umjetna rasvjeta stvara krivi dojam pa ćete se kući vratiti s pogrešnim tonom). Američka vizažistica Kecia Littman preporučuje da duž vilice povučete tri crte s tri najbliže nijanse i izaberete najbližu vašoj boji lica.

Dvije nijanse

Ovisno o tome sunčate li se ili izbjegavate sunce, lice ima različite ''faze'' i tonove. Čelo koje je najviše izloženo sunčevoj svjetlosti moglo bi biti tamnije od ostatka lica. U tom slučaju, trebat ćete dvije nijanse podloge da biste postigli prirodan izgled - tamniju nanosite gdje vam sunce udara u lice (čelo, nos, jagodice), a svjetliju na ostatku lica. 

Upoznajte svoju kožu

Vaš tip kože bitan je za izbor podloge, a najjednostavnije ćete to otkriti po načinu na koji čistite lice. Ako koristite proizvode za suhu kožu, izaberite tekuću podlogu koja sadrži shea maslac ili neki sličan emolijens. Ako imate normalnu kožu imate veći izbor, no Littman ističe da ćete imati najprirodniji rezultat s tekućim podlogama. Žene s masnom i/ili mješovitom kožom trebale bi izabrati kompaktne ili pak kremaste podloge.

Prava četkica

Mnoge žene podlogu nanose prstima, no vizažisti preporučuju da ipak investirate u kist i naučite pravilnu tehniku. Najbolje je tekuću i kremastu podlogu nanositi laganim ''bockajućim'' pokretima čime ćete postići prirodan rezultat, poput druge kože.

Uvijek prema dolje

Nanošenje podloge uvijek treba biti pokretima prema dolje, unatoč uvriježenom mišljenju da bi se sve na lice trebalo nanositi antigravitacijskim smjerom. Nanosite li podlogu pokretima prema dolje izbjeći ćete naglašavanje pora.

Počnite na sredini

Uobičajeno je na T zoni (čelo, nos, brada) i na obrazima imati diskoloracije, crvenilo i mrljice pa zato baš tamo trebate najveće pokrivanje i deblji sloj podloge.

Napudrajte samo T zonu

Da biste učvrstili podlogu i izbjegli sjaj, nanesite puder u prahu ili kamenu samo na T zonu, čime ćete postići prirodan izgled.
I za kraj, zaboravite savjete o izboru pravog podtona uz pomoć plavog ili narančastog šala ili promatranju vena na zapešću - neće svatko s ružičastim podtonom trebati podlogu tople nijanse jer nema pravila, a ponekad baš suprotnost može izgledati najbolje.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown