Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 1
Sutra: 17° 17° 1
22. ožujka 2019.
Povratak na scenu

foto Nekad najseksi Hrvatica vratila se modi te priznaje: Uloga majke je moj najbolji, najljepši i najzabavniji posao

Foto Karmen Poznić
Foto Karmen Poznić
Autor:
Objavljeno: 8. rujan 2018. u 13:04 2018-09-08T13:04:33+02:00

Ne odvajam se od svoje srećice, prati me na svim mojim putovanjima i već je postao pravi mali avanturist. Sa samo osam mjeseci posjetio je čak tri zemlje, a četvrta upravo slijedi

Lijepa Riječka manekenka i model Nikolina Miletić Minovska prije dva se tjedna vratila na modnu pistu i to na reviji u svom rodnom gradu – Riječkim stepenicama. Prije toga posljednju reviju odradila je na proslavi 15. rođendana priloga Life kada je obznanila da s poduzetnikom Valdimirom Minovskim čeka dijete. Mali Nikola rođen je pred Božić prošle godine, a mlada se mama vratila poslu kojeg jako voli.

Je li vas trebalo dugo nagovarati da nosite reviju Riječke stepenice?
– U mom poslovnom kalendaru Riječke stepenice odavno su bile zabilježene. Čak se usudim reći da je ta revija postala i tradicija koja obilježava kraj ljeta i najavljuje početak novih sastanaka, poslova i obaveza na jesen. Sudjelujem u modnoj manifestaciji od samih početaka i svake se godine jednako razveselim pozivu Ivane Delač. Čast je nositi revije u rodnom gradu pred divnom publikom, lijepo je i uzbudljivo, no ovog puta bilo je posebno i jako emotivno. Nakon rođenja sinčića Nikole, ovo je bio prvi put da sam zakoračila na pistu. I taj osjećaj izlaska pred reflektore i prvog koraka na crvenom tepihu bio je fenomenalan, uživala sam u svakom trenutku. Tim više jer su me na malim ekranima pratili roditelji, baka, nona i brat s pojačanjem od 10 kilica u krilu, a iz prvih redova bodrili muž i prijatelji.

Nikolina na Riječkim stepenicama, snimio Vedran Karuza

Prije toga bili ste ambasadorica projekta City 45 20. Volite podržavati riječke modne projekte?
– Sudjelovati u projektu CITY 45 20 bio je veliki gušt, tim više jer sam snimala uz bok sa ženama koje slave obiteljske vrijednosti i življenje svog poziva. Ljepota mog posla i jest u upoznavanju zanimljivih i inspirativnih ljudi, prijateljstvima koja su se rodila na setu stiskom ruke, osmijehom i  podrškom. Uvijek ističem da se žene međusobno trebaju bodriti, razumjeti, podržavati i biti jedna drugoj oslonac. Sretna sam što mogu svjedočiti tome da nas okružuju žene lavice koje uspješno spajaju obiteljske i poslovne obaveze. Istaknula bih Riječanke Ivu Radić, Ivanu Delač, Maju Uremović i Mariju Mažar, koje su prava inspiracija, i užitak je pratiti njihove uspjehe i podržavati projekte.

Radila sam i u trudnoći

Nakon Riječkih stepenica otišli ste na putovanje. Gdje ste bili?
– Taj cijeli tjedan bio nam je radni, ispunjen obavezama. Između ostalog, dan prije Riječkih stepenica u Zagrebu sam snimala kampanju za modni brand Diadema, čije sam zaštitno lice zadnjih nekoliko godina. Zatim je uslijedila revija te je u subotu na red došao odmor s našim obiteljima u magičnoj Istri. Mir, tišina, spoj netaknute prirode s obiljem sunčanih sati baš je ono što nam je trebalo da napunimo baterije za nove radne pobjede.    

AMDS jeans, foto Aleksandra Brita

Gledamo vas u novoj kampanji za AMDS Jeans. Kako je proteklo snimanje?
– Vječni sam zaljubljenik u pozitivne, vrijedne i kreativne ljude. Stoga je snimanje prošlo u veseloj atmosferi i završilo s najboljim mogućim rezultatom – da su obje strane zadovoljne odrađenim poslom, a fotografije odlične. Izuzetno sam sretna i ponosna zbog ove
suradnje. Jedva čekam da sve fotografije ugledaju svjetlo dana.  

Vidimo da se polako vraćate na modnu scenu. Što ste sve radili proteklih mjeseci?
– Gajim ogromnu ljubav i strast prema modi i poslu kojim se bavim. O tome najviše govori činjenica da sam radila čak i u trudnoći. Uz to, volim i izazove pa je povratak na modnu scenu za mene jedno veliko zadovoljstvo i užitak. Iza mene je nekoliko kampanja, kataloga i editorijala, tako da ću vam se ove jeseni smiješiti s mnogobrojnih billboarda, trgovina, časopisa. Radi se o kampanjama i suradnjama s modnim brandovima AMDS Jeans, Diadema, Galeb, Sherri Hill, Vesna Sposa (...), zatim Estetski centar Eternity, a ono što bih posebno istaknula naslovnica je za slovensko izdanje časopisa Grazia. To mi je bila prva naslovnica ove godine, a prava čarolija se krije u tome što ju je krasio i moj mali maneken koji je tada imao svega dva mjeseca. Tada, kao i sada, ne odvajam se od svoje srećice, prati me na svim mojim putovanjima i već je postao pravi mali avanturist. Sa samo osam mjeseci posjetio je čak tri zemlje, a četvrta upravo slijedi.

Kampanja za Sherri Hill, foto Danijel Galić

Sretna i zahvalna

Jesu li ovo bili samo modni izleti ili ćemo vas ubuduće češće viđati na hrvatskoj modnoj sceni?
– Za svaki posao potrebna je volja, hrabrost, upornost, vjera u sebe te – možda ono najbitnije – ljubav  prema onome što radite, uz zahvalnost. A uloga majke je moj najbolji, najljepši i najzabavniji posao, tako da sada apsolutno uživam u svakom trenutku sa svojim anđelom. Naravno da i dalje sanjam, učim, trudim se, vjerujem u sebe jer se svi snovi mogu ostvariti, sve dok imam dovoljno hrabrosti da idem za njima, da idem putem kojim me moje srce vodi.

Na Riječkim stepenicama pokazali ste sjajnu liniju. Koliko vam je trebalo da se vratite u formu? Sigurno se mnoge mame pitaju: Kako joj je to uspjelo? Imate li neku čarobnu formulu?
– Hvala na komplimentu! Ovoj mami lijepe riječi puno znače. Jer imala sam pozitivnu tremu pred izlazak na pistu s obzirom da sam otvarala ovogodišnje Riječke stepenice. Nakon poroda, dala sam vremena i sebi i svom tijelu. Tijelo u formi i zdravi organizam uvelike ovise o donošenju ispravnih odluka vezanih za način života. Nastavila sam s laganim šetnjama kao i u trudnoći, a s vježbanjem sam krenula pet mjeseci nakon porođaja. Uz redovito vježbanje i pravilan način prehrane, još je važniji pozitivan stav prema svim promjenama koje su se dogodile, kao i prihvatiti i voljeti svoje tijelo koje je toliko čudesno da je na svijet donijelo novi život.

7 Karmen Poznić

Koliko vremena sada kada ste mama posvećujete sebi?
– Manje nego prije, ali taman onoliko koliko je potrebno. I te svoje rituale smatram od iznimne važnosti jer da bih odgajala sretno dijete, i ja sama moram biti sretna. Vodim se time da sretni, zadovoljni i ispunjeni roditelji to prenose na svoju djecu kroz druženje i komunikaciju s njima, osmijehom, zagrljajem i dobrom voljom, a i život s njima je onda i daleko zanimljiviji.

Sretno i nasmijano dijete

Kao novopečena mama, kako uspijevate uskladiti sve obaveze s brigom oko Nikole?
– Volim imati aktivne i ispunjene dane te uživam u onome što mi život priređuje iz dana u dan. Djetinjstvo mi je bilo obilježeno raznim aktivnostima, kao što su dodatni tečaj engleskog jezika, literarno stvaralaštvo, školska natjecanja i pohađanje glazbene škole, što je uvelike utjecalo na moju organiziranost. Usklađivanje majčinstva i karijere moguće je uz organizaciju i izradu tjednog plana, no ono, što je po meni i bitnije, pomoć je i podrška bližnjih.  

Karmen Poznić

Kakvo je Nikola dijete?
– Nikola je uveo neizmjernu radost i novu dimenziju ljubavi u naš život, stigavši nam kao najljepši poklon i blagoslov za Božić. Ni osam mjeseci nakon rođenja ne mogu pronaći riječi kojima bih mogla opisati svu ovu ljubav koja u meni titra dok gledam to savršeno biće. Sretno je i nasmijano dijete, u kojem se nalazi sva ljubav svijeta, s puno čupave kosice koja stalno strši u zraku. To nekako i nagovještava njegov znatiželjan i zaigran karakter. Iako je mali, on je moj veliki učitelj. Zajedno rastemo. Uz strpljenje i spoznaju o nevjerojatnoj snazi, naučio me je da zahvalnost treba svakodnevno živjeti, usporiti, udahnuti, upijati dragocjene trenutke, jer upravo ti neočekivani trenuci između svih snova koje imamo, donose ogromnu sreću. Podsjeća me da je život čudo i kako uživati u sitnicama koje život znače. Gledati svijet ponovno iz njegove perspektive apsolutna je radost. Sve je novo, i prekrasno, i iskreno, i veselo.

Foto Karmen Poznić

Tko vam najviše pomaže?
– Moj suprug, koji mi je bezuvjetni oslonac i podrška uvijek i u svemu što radim. Uz mnogo ljubavi, zabave, igre, smijeha, otvorene i iskrene komunikacije, odgajamo našu srećicu. Ne smijem izostaviti ni zahvalnost. Iako se podrazumijeva, jedno drugome ukazujemo da cijenimo što radimo za našu obitelj. A ja ću njemu uvijek biti zahvalna na najljepšem daru – našoj bebi. Pomažu nam i uskaču kad god je potrebno i bake, djedovi i moj brat Petar.

Nikola će uoči Božića proslaviti prvi rođendan. Znate li već sada kakvu ćete mu zabavu pripremiti?
– S obzirom da me je muž zajedno s obitelji i prijateljima iznenadio za rođendan s baby shower proslavom koja je bila savršeno organizirana s divnim detaljima u plavim tonovima; balonima, pomponima, rodama, tortom, iznenađenjima, možda ću mu u potpunosti prepustiti i organizaciju prvog rođendana. Hahaha! Šalu na stranu, nismo još razmišljali o zabavi jer su pred nama još puna četiri mjeseca, ali ono što mogu reći je da naš anđeo živi okružen divnim ljudima i raste obavijen snažnom ljubavlju i u veselju, te će, sigurna sam, tako biti i na prvi rođendan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Uspjeh kampanje  #budiZvijezdapomoziDown