Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
28. siječnja 2020.
Jednostavna priprema

Vikend slastica: Čokoladni kruh od banane bogatog okusa i bez glutena

Foto: iStock
Foto: iStock
Autor:
Objavljeno: 8. prosinac 2019. u 8:00 2019-12-08T08:00:00+01:00

Puna okusa i čokolade, dupli kruh od banane pripada skupini slastica koje rado pripremamo vikendom. Vrlo je jednostavne pripreme i bogato je ispunjena čokoladom. Ova verzija recepta stiže s The Loopy Whiska i oduševit će vas okusom i mirisom. 

Sastojci

3 čajne žlice limunovog soka 

140 g otopljenog maslaca 

75 g šećera u prahu

75 g light brown sugar

60 g vrhnja ili jogurta

2 jaja

2 čajne žličice ekstrakta od vanilije 

225 g bezglutenskog brašna 

45 g kakao praha

50 g brašna od lješnjaka

vršak čajne žličice ksantan gume (koristi se kao prirodni zgušnjivač i stabilizator)

1,5 čajna žličica sode bikarbone

3/4 čajne žličice praška za pečenje 

prstohvat soli

90 - 175 g čokoladnih mrvica

Priprema

Pećnicu zagrijte na 180 ºC i stavite papir za pečenje. Banane pomiješajte sa sokom od limuna i ostavite po strani.

Zajedno pomiješajte otopljeni maslac i šećer. Zatim dodajte vrhnje ili jogurt, jaje i ekstrakt vanilije te miksajte dok se sve lijepo ne stopi.

U sastojke dodajte brašno, kakao, prašak za pečenje, sodu bikarbonu i sol. Miješajte dok ne postane glatko i bez mrvica brašna.

Dodajte većinu čokolade u smjesu za kruh i miksajte dok se ne ujednači.

Stavite sve u lim za pečenje na papir i dodajte čokoladne mrvice. 

Pecite oko jedan sat ili dok se smjesa dobro ne podigne i čačkalica kojom probavate je li pečeno, ne izađe čista. 

Kada se ispeče, ostavite da se malo ohladi, do deset minuta. 

Dodatno možete koristiti čokoladu koju ćete rastopiti i zatim napraviti preljev za kruh, a prilikom serviranja poslužite uz primjerice, čokoladno jaje. 

Dobar tek!

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze