Čak 21 predstava

Sedme Ljetne noći Teatra Exit u Muzeju za umjetnost i obrt

Kim Cuculić

Na ovogodišnjim Ljetnim noćima bit će izveden 21 naslov, a osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT bit će prikazano pet regionalnih i četiri domaća gostovanja



ZAGREB Već sedmu godinu zaredom zagrebačku ljetnu kulturnu ponudu upotpunit će Ljetne noći Teatra EXIT u Muzeju za umjetnost i obrt, koje ove godine traju od 28. lipnja do 6. kolovoza. Na ovogodišnjim Ljetnim noćima bit će izveden 21 naslov, a osim hit predstava s redovnog repertoara Teatra EXIT, poput »SHAKEspeare na EXit«, »Kako misliš mene nema?«, »Kreket«, »Crveno«, »CABAres CABArei«, »Izložak br. 49«, »Balon«, »Münchhausen«…, publika će moći pogledati i pet regionalnih i četiri domaća gostovanja te jednu pretpremijernu izvedbu.


Program 28. lipnja otvaraju gosti iz Narodnog pozorišta Sombor s nagrađivanom predstavom o Thomasu Mannu »Čarobnjak«, a iz regije će im se tijekom Ljetnih noći pridružiti i Atelje 212 iz Beograda s predstavom »Konstelacije«, zatim Mikser Teatar iz Novog Sada s jednom od najtraženijih predstava u regiji »Dogville«, rađenoj prema scenariju istoimenog filma Larsa von Triera, Altteatar iz Sarajeva s hit predstavom »Dame biraju« te mladi umjetnici iz Ustanove kulture »Vuk Stefanović Karadžić« iz Beograda  s predstavom »Odlazni terminal«.


Od domaćih gostovanja publika će moći pogledati nagrađivanu predstavu HNK-a Osijek »260 dana«, legendarne »Stilske vježbe« Kazališta Planet Art s Perom Kvrgićem i Lelom Margitić, »Nemreš pobjeć od nedjelje« Ludens Teatra te »Shirley Valentine« Kazališne grupe Lectirum. Za sam kraj Ljetnih noći, Teatar EXIT pripremio je pretpremijernu izvedbu predstave »Taksimetar« Gorana Vojnovića, u režiji Matka Raguža, u kojoj igraju Zijad Gračić i Robert Budak.