Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
24. rujna 2019.
Nagrade na FIST-u

Riječkom studiju Gluma i mediji priznanje festivala u Beogradu

Romina Tonković u "Dobrom čovjeku iz Sečuana" / Foto Goran PAUCANOVIĆ
Romina Tonković u "Dobrom čovjeku iz Sečuana" / Foto Goran PAUCANOVIĆ
Autor:
Objavljeno: 27. ožujak 2018. u 14:19 2018-03-27T14:19:40+02:00

Predstava »Dobri čovjek iz Sečuana«, u skupnoj izvedbi studenata treće godine preddiplomskog studija Gluma i mediji osvojila je dvije nagrade u konkurenciji dramskih akademija iz nekoliko europskih zemalja

RIJEKA - Studij Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci dobio je još jedno međunarodno priznanje, ovaj put s Festivala internacionalnog studentskog teatra FIST 13, koji se održao od 19. do 25. ožujka Beogradu u organizaciji Fakulteta dramskih umetnosti, javljaju sa Studija.

Predstava »Dobri čovjek iz Sečuana«, u skupnoj izvedbi studenata treće godine preddiplomskog studija Gluma i mediji osvojila je dvije nagrade u konkurenciji dramskih akademija iz nekoliko europskih zemalja. Prema odluci žirija (Jovana Tomić, kazališna i radioredateljica, Iva Stefanović, glumica i Tijana Grumić, dramaturginja) nagrada za najbolju žensku ulogu dodijeljena je Romini Tonković za nekoliko uloga. Članice stručnog žirija iznimo su odlučile da na ovogodišnjem FIST-u dodijele i specijalnu nagradu za kolektivnu glumačku igru u predstavi.

Predstava »Dobri čovjek iz Sečuana« nastala je pod mentorstvom redateljice Lenke Udovički i Rade Šerbedžije, uz asistenciju Jelene Lopatić. Za pokret i koreografiju zaslužan je Staša Zurovac, za glazbu Nigel Osborne. Korepetitorica je Valnea Žauhar, a autor pratnje, oblikovatelj instrumenta i izvođač Ivan Valušek. Kostimografiju potpisuju Ivana Butković i Adriana Milić pod mentorstvom Barbare Bourek, a scenografiju Paola Lugarić, kaže se u priopćenju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.