Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. listopada 2019.
Amatersko kazalište

Priča o ministru demografije: JAK odigrao "Specijalnu pošiljku" na dan smrti redatelja

Foto Bojan Purić
Foto Bojan Purić
Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2019. u 10:53 2019-03-15T10:53:54+01:00

Osamdesetak je to minuta zabave uz satiru, s temom aktualnom sada kao i prije gotovo stoljeća i pol, kada je izvorni tekst nastao 

MALI LOŠINJ Pod naslovom »Specijalna pošiljka« članovi Amaterskog kazališta »Josip A. Kraljić« (JAK) na scenu su postavili adaptaciju izvornika »Bebe« belgijsko-francuskog autora Alfreda Hennequina. Ove je zime s lošinjskim ansamblom kao gost došao raditi zagrebački redatelj Darko Tralić, no nakon što mu je pozlilo, režiju je dovršio JAK-ov Boris Šegota, a igrom slučaja Tralić je preminuo upravo na dan lošinjske premijere. »Specijalna pošiljka« priča je o ministru demografije i njegovoj obitelji, u kojoj i oko koje se istodobno nižu trudnoće, pri čemu ne ide baš sve kako dolikuje obitelji visokorangiranog političara.

Ministra Karla igra Boris Šegota, njegovu suprugu Kristinu Sandra Podravec-Toić, a u ulogama njihove već odrasle djece Alice i Filipa su Yvonne Vidulić i Matija Jurić. Tu su još bezimeni nono (Lučano Nikolić), sluškinja Tereza (Đenis Ćepulo) i gospođa Morelli (Tamara Bogunović), koja se nakon mnogo godina neočekivano vraća u ministrov život. Osamdesetak je to minuta zabave uz satiru, s temom aktualnom sada kao i prije gotovo stoljeća i pol, kada je izvorni tekst nastao. Kako je ovo godina JAK-ova jubileja – prije 40 godina amatersku je kazališnu družinu, temeljenu na tadašnjoj srednjoškolskoj dramskoj sekciji, formirao prof. Tomislav Gospodnetić – uoči predstave je u kinodvorani Vladimira Nazora na platnu prikazan videospot s isječcima iz ranijih predstava.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.