Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4
Sutra: 13° 13° 4
14. studenoga 2019.
Ri Teatar

Premijera trećeg naslova "50 nijansi fuksije": Riječka inačica "Seksa i grada"

Premijera trećeg naslova "50 nijansi fuksije": Riječka inačica "Seksa i grada"
Premijera trećeg naslova "50 nijansi fuksije": Riječka inačica "Seksa i grada"
Autor:
Objavljeno: 24. travanj 2018. u 11:03 2018-04-24T11:03:27+02:00

RIJEKA U sklopu projekta »Svaka 4 tjedna - premijera jedna« Ri Teatar izveo je treći naslov - »50 nijansi fuksije«. Prema tekstu Tene Ružić i Anisa Galijatovića ovu crnu komediju režirala je Tena Ružić. Ovoga puta u središtu su ženski likovi, a priča bi se mogla opisati kao riječka inačica popularne serije »Seks i grad«. Zaplet nastaje u trenutku kad jedna od dugogodišnjih prijateljica pogiba u prometnoj nesreći. U pismu, koje je navodno napisala preminula, izražena je želja da se njene prijateljice iznova okupe i njen pepeo bace u jedno inozemno more.

I tako prijateljice kreću na put, a pridružuje im se i sestra preminule. Na tom putovanju dogodit će se razne peripetije. Svaki od tih ženskih likova je karakterno i profesionalno različit - jedna je Riječanka koja je odlaskom u Split promijenila identitet i govor, druga je zaposlena u poznatom ženskom časopisu i živi na »visokoj nozi«, treća je prijateljici preotela muškarca..., a sestra poginule je udana i bježi od braka i djece. Ovu živopisnu žensku skupinu predstava prati od aerodroma i turbulentnog leta avionom, do ispijanja koktela u nekom baru i tipičnih ženskih noćnih izlazaka, a prava drama nastat će kad im ukradu novac pa su granicu prisiljene prijeći s opasnim krijumčarom droge.

Sve muške uloge - od službenika u zračnoj luci do vozača kamiona utjelovio je Anis Galijatović. Jesu li prijateljice na kraju uspjele u svojoj misiji s urnom, nećemo otkrivati.

Premijernu publiku i ovoga je puta nasmijala dobro uigrana ženska glumačka ekipa - Josipa Manjgotić, Jana Ažić, Katja Sablić, Marina Deželjin i Helena Miočić Mandić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.