Nastup u Ludwigshafenu

Predstava »Aleksandra Zec« otvara festival u Njemačkoj

P. N.

Program festivala pod nazivom »Otvoreni svijet« priziva otvorenu i mirnu koegzistenciju različitih kultura, imajući u vidu činjenicu da u toj jugozapadnoj njemačkoj pokrajini žive pripadnici više od 140 narodnosti



RIJEKA » Predstava Olivera Frljića »Aleksandra Zec«, u izvedbi HKD Teatra i produkciji Međunarodnog festivala malih scena iz Rijeke otvorit će sutra novopokrenuti međunarodni kazališni festival koji se od 26. veljače do 3. ožujka održava u njemačkom gradu Ludwigshafenu – pripćeno je iz Grada Rijeke.


   Program festivala pod nazivom »Otvoreni svijet« priziva otvorenu i mirnu koegzistenciju različitih kultura, imajući u vidu činjenicu da u toj jugozapadnoj njemačkoj pokrajini žive pripadnici više od 140 narodnosti. Brojni gostujući i domaći autori, redatelji kazališnih i filmskih programa progovorit će o svom viđenju multikulturalnosti. U festivalskome programu sudjelovat će ugledna njemačka kazališta iz Frankfurta, Ludwigshafena i Münchena, kazališni ansambli iz Austrije, Hrvatske, Kube, Rumunjske, Srbije, Tajlanda i Turske te brojni međunarodni glazbeni sastavi.


   Na čelu organizacijskog tima je Tilman Gersch, direktor Teatra Pfalzbau u Ludwigshafenu, tu su zatim kazališni kritičar Jürgen Berger, dramaturg Daniel Richter i skladatelj i glazbenik Bernd Jestram. Festival je organiziran uz potporu Europskog regionalnog razvojnog fonda, Grada Ludwigshafena, Državne rajnske oblasti te Goethe instituta. U sklopu gostovanja HKD Teatra bit će promovirana i kandiatura Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. – stoji u priopćenju.