Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 2
Sutra: 12° 12° 2
10. prosinca 2019.
Uspješni autor

Ove jeseni premijere kazališnih predstava Mire Gavrana u devet zemalja

Foto: Darko Jelinek
Foto: Darko Jelinek
Autor:
Objavljeno: 21. rujan 2018. u 16:25 2018-09-21T16:25:26+02:00

Iznimno sam sretan što moje tekstove premijerno izvode brojna kazališta diljem Europe i što u njima nastupaju neki od ponajboljih glumaca u tim zemljam, rekao je Miro Gavran

ZAGREB Ove će jeseni u devet zemalja biti izvedeno devet inozemnih kazališnih premijera djela Mire Gavrana, a dodamo li tome tri domaće kazališne premijere, onda je jasno da će predstojeće jeseni Miro Gavran biti jedan od najigranijih naših autora uopće.

Prva na rasporedu je premijera drame »Shakespeare i Elizabeta«, koja će biti odigrana 21. rujna u Slovačkom Gradskom kazalištu Trenčin, a potom slijede premijere u Austriji, Češkoj, Rusiji, Bugarskoj, Srbiji, Albaniji i Mađarskoj, priopćeno je iz Teatra Gavran.

– Iznimno sam sretan što moje tekstove premijerno izvode brojna kazališta diljem Europe i što u njima nastupaju neki od ponajboljih glumaca u tim zemljama. Primjećujem da pored iskusnih i dokazanih redatelja s kojima sam surađivao, u zadnje vrijeme sve češće moje tekstove režiraju mlade redateljice i redatelji, što me uvjerava da ti tekstovi imaju pored dobre sadašnjosti i dobru budućnost – rekao je u povodu ovih zaista brojnih premijera Miro Gavran.

Uz europske, Gavran ima i tri hrvatske premijere – 18. listopada Glumačka družina Histrion izvodi satiru »Tajkuni« u režiji Zorana Mužića, potom Hrvatsko narodno kazalište iz Splita početkom prosinca izvodi dramu »Paralelni svjetovi« u režiji Gorana Golovka, te na koncu Hrvatsko narodno kazalište iz Zagreba 30. prosinca ima praizvedbu drame »Svaki tvoj rođendan« koju će režirati Rene Medvešek.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.