Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
24. veljače 2019.
Izložba na Jelačić placu

Zagrepčani ronili u Radovićevom "Pogledu u plavo"

Zagrepčani ronili u Radovićevom "Pogledu u plavo"
Zagrepčani ronili u Radovićevom "Pogledu u plavo"
Autor:
Objavljeno: 13. lipanj 2011. u 13:15 2011-06-13T13:15:47+02:00

ZAGREB U subotu su Zagrepčani nakon "špice" na svom glavnom Trgu imali priliku zaroniti i u neke druge vode, i to doslovce. Desetmetarski bazen stajao je tijekom dana na najfrekventnijem gradskom lokalitetu, ali ne za osvježenje od vrućina već kao prava izložbena galerija. U bazen je podvodni fotograf Marjan Radović postavio svoje atraktivne podvodne fotografije za čije je razgledavanje bilo potrebno navući masku i zaroniti. 

Organizatori ove promocije, Ronilački klub Hrvi Nemo Adriatic, specijalistički ronilački volonterski tim Crvenog križa i RK Geronimo, građanima su istovremeno omogućili i probno ronjenje koje su u najvećoj mjeri iskoristili mladi te djeca viših razreda osnovne škole. Osim neobične atraktivnosti, akcija je imala i humanitarni karakter pa su ronioci, uz upoznavanje sugrađana s terminima kao što su apnea te rekreativno ili tehničko ronjenje, predstavili program ronjenja za osobe s invaliditetom i prikupljali sredstava za Odjel pedijatrije Opće županijske bolnice u Vukovaru.

Izlozba Marjana Radovića (3)
Izložba Marjana Radovića "Pogled u plavo" u Zagrebu

Izložba na Trgu dio je Radovićevog projekta "Pogled u plavo" kojim od 2010. godine nastoji skrenuti pozornost na ljepote podmorja i Jadrana, te pozvati javnost na društvenu odgovornost i promicanje ekologije te očuvanje mora. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!
Započela je modernizacija strukovnog obrazovanja na dobrobit učenika i gospodarstva Republike Hrvatske!

UKLJUČITE SE I VI ZA BOLJE OBRAZOVANJE!