Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Drugo more

Filodrammatica otvara dvije izložbe - "Igre i politika" i "Plan evekuacije"

Filodrammatica otvara dvije izložbe - "Igre i politika" i "Plan evekuacije"
Filodrammatica otvara dvije izložbe - "Igre i politika" i "Plan evekuacije"
Autor:
Objavljeno: 11. siječanj 2019. u 9:24 2019-01-11T09:24:53+01:00

RIJEKA Udruga »Drugo more« u izložbenu 2019. ulazi s dvjema izložbama, koje će se istovremeno otvoriti u zgradi Filodrammatice u četvrtak, 17. siječnja u 20 sati. Riječ je o grupnoj izložbi »Games and Politics/Igre i politika«, koja je nastala u suradnji Goethe-Instituta i Centra za umjetnost i medije iz Karlsruhea, i zvučnoj izložbi »Plan evakuacije« multimedijalnog umjetnika Tonija Meštrovića.

Izložba »Igre i politika« stiže u Rijeku u okviru višegodišnje svjetske turneje, prilikom koje je tijekom prosinca 2018. bila predstavljena u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Posjetitelji izložbe moći će zaigrati dvadesetak videoigara, koje se svojim političkim i društveno angažiranim narativom i logikom igre čvrsto ograđuju od konvencionalnog tržišta i time nadilaze funkciju pukog medija za zabavu.

»Plan evakuacije« je ambisonična 3D kompozicija koja je nastala na zvučnoj dokumentaciji Jadrolinijina broda »Tijat«, izgrađenog 1955. godine, koji plovi na relaciji Šibenik – Zlarin – Prvić – Vodice. Koristeći različite mikrofone, Toni Meštrović slušatelja uranja u višedimenzionalni fizički vrtlog zvučnog doživljaja broda »Tijat« dok plovi svojom dalmatinskom rutom.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.