Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Voditelj građanske inicijative

Josip Kukuljan: 'Poropat se mora fokusirati na stvarne uzroke krize'

Josip Kukuljan: 'Poropat se mora fokusirati na stvarne uzroke krize'
Josip Kukuljan: 'Poropat se mora fokusirati na stvarne uzroke krize'
Autor:
Objavljeno: 4. listopad 2018. u 12:50 2018-10-04T12:50:00+02:00

Kao voditelj inicijative Protiv skupog Energa osjećam se prozvanim od predsjednika gradskog vijeća Andreja Poropata da sam neozbiljan vijećnik. Smatram da sam kao vijećnik bio jedan od aktivnijih postavljajući konkretna pitanja, što može potvrditi statistika gradskog vijeća. Podsjećam da su pitanja koja sam postavljao na gradskom vijeću bila vrlo ozbiljna, a ticala su se Energa, dvostrukog naplaćivanja grobnog mjesta, Željka Smojvera, itd.

Andrej Poropat kao predsjednik gradskog vijeća bi se trebao suzdržati od davanja izjava koje opisuju prehrambene navike pojedinih vijećnika i izjave koje upućuju na moguće zastrašivanje pojedinih vijećnika, što osobno kao vijećnik nisam doživio, a vjerujem da nisu ni kolege vijećnici drugih stranaka. Predlažem da se Andrej Poropat pokuša fokusirati na stvarne uzroke krize u gradskom parlamentu, a jedan od uzroka krize je upravo politika koju predvodi HNS, što možemo vidjeti i na nacionalnoj razini.

Neizglasavanje točke o novom zaduživanju Energa smatram uspjehom jer za isto nismo dobili nikakav materijal o studiji isplativosti projekta koji smo uostalom i tražili. Podsjetimo da je Grad Rijeka prvi grad koji je 2011.godine masovno sufinancirao ugradnju razdjelnika topline bez da se napravila studija isplativosti za iste. Znači, ugradnju razdjelnika su sufinancirali i oni građani koji nemaju radijatore. Sam gradonačelnik Obersnel ih je nedavno u emisiji Nu2 nazvao »nesretnim razdjelnicima« jer su učinili poremećaj na tržištu toplinske energije zbog masovne pojave nelogičnih računa. Također, Energo je srljao u kupnju Amge adrie gdje je izgubio gotovo 100 milijuna kuna.

Za loša poslovna ulaganja nitko nije odgovarao. Dakle, za Obersnela i neke riječke političare manja šteta bi bila da su se držali kokica, nego što su realizirali svoje loše odluke na štetu građana, piše u reagiranju koje potpisuje Josip Kukuljan, voditelj građanske inicijative Protiv skupog Energa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.