Reagiranje

Odvjetnik: ‘Krizman nije nikog prevozio u helikopteru niti je to mogao učiniti’

P. N.Poštovani !


Na portalu „novilist.hr” je dana 21. studenog 2019. godine objavljen članak pod naslovom „Švercera oružjem u vojnom helikopteru HRZ-a švercao i bivši dogradonačelnik Zadra”. (http://www.novilist.hr/Vijesti/Crna-kronika/Svercera-oruzjem-u-vojnom-helikopteru-HRZ-a-svercao-i-bivsi-dogradonacelnik-Zadra?meta_refresh=true)


U citiranom članku navedeno je sljedeće: „Pavlović je bio u helikopteru kao prerušeni pilot. Podsjetimo, ranije je javljeno kako se trojica pilota HRZ-a nalaze pod istragom civilne i vojne policije, jer su prije dva mjeseca – u vrijeme svojih, već planiranih vojnih zadaća – avionom prevezli 36-godišnjaka kojeg se dovodi u vezu s ilegalnom trgovinom oružjem. Ilegalnog ”putnika”, štoviše, prerušili su u – pilota. ”, a u tom kontekstu je kao jedan od pilota naveden Ivan Krizman.
Međutim, radi se o neistinitim, nevjerodostojnim i netočnim informacijama. Naime, Ivan Krizman nikad nikoga nije prevozio u helikopteru budući da isti to po prirodi stvari nije niti mogao učiniti jer je Ivan Krizman pilot za avion tipa ZLIN 242, odnosno, drugim riječima, Ivan Krizman nije ni u kakvoj vezi s upravljanjem helikopterima u vojnoj bazi Zemunik, niti je ikad bio u helikopteru s osobama koje se spominju u predmetnom članku. Isto tako, Ivan Krizman nije nikad bio pod istragom civilne i vojne policije zbog sumnje da je helikopterom HV-a prevozio Pavlovića.


Slijedom navedenog zahtijeva se sukladno odredbama čl. 40. i 41. Zakona o medijima, objava ispravka objavljene informacije i to bez promjene ovog teksta, na istom ili makar istovrijednom mjestu, na način da se iz naslova ispravka vidi kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnog članka obzirom da su navodi i insinuacije iz predmetnog članka netočni te izneseni u cilju narušavanja digniteta i ugleda bojnika Ivana Krizmana.