Reagiranje

Škarin odvjetnik: ‘Nije bilo silovanja. Ništa što tvrdi zaposlenica se nije dogodilo’

P. N.



Poštovani,


Obraćam Vam se u zastupanju gospodina Damira Škare, Novi Goljak 2 sa zamolbom da sukladno Vašoj zakonskoj obvezi objavite ispravak netočnih informacija objavljenih na portalu novilist.hr dana 05.09.2019. u članku autora Portal Novilist.hr pod naslovom “Žrtva Damira Škare ispričala potresne detalje o silovanju: “Ni sama još ne znam kako sam se uspjela iščupati”.


U članku su o gospodinu Škari objavljene neistinite i u cijelosti netočne tvrdnje osobe koja ga je prijavila za silovanje i to da je silovana na radnom mjestu, Autoklubu Siget, da ju je silovao šef Damir Škaro, da joj je poslao prijeteću poruku, da ju je jedne radne subote doslovno napao s leđa, primio oko struka, nabio ju na sebe, u tom trenutku stavio joj ruku u grudnjak, da nije posustajao u namjeri da dobije što želi, obje joj je ruke stavio iza leđa, stavio je u klinč, lijevom rukom držao njezine obje ruke, da ga je molila da prestane, rekao je da nema što govoriti da prekine, da će raditi što on hoće, bude li nastavila bacit će ju na krevet i silovati, zabio joj je ruku ispod haljine, gurnuo joj ruku u gaće, da mu je rekla da prekine, da stane, no što je više dolje klizila to joj je zadirao prste još dublje, što se više opirala da je bio to agresivniji, kada se uspjela iščupati da mu je rekla da odlazi i da je njihova suradnja gotova, da je doslovno izgubila svijest, da su cure pričale da ih je napadao i svašta radio, da ga se boji, za sebe i svoju djecu da njoj ili njima nešto ne napravi, da joj je za šutnju ponuđeno 80 tisuća eura i da je uslijedila jasna poruka “da je on vrlo jak i moćan čovjek, da uzme to što joj nudi i nastavi život sa svojom djecom”.




Kategorički tvrdim da moja stranka nije počinio kazneno djelo silovanja i da se ništa od onoga što tvrdi zaposlenica nije dogodilo.


Stoga, a radi zaštite interesa gospodina Škare odlučno otklanjam tvrdnje kao neistinite i molim da postupite sukladno čl. 41. i 42. Zakona o medijima te ovaj ispravak objavite u cijelosti u prvom izdanju elektroničke publikacije novilist.hr, a sve na istom ili istovrijednom mjestu gdje su objavljene sporne informacije bez ikakvog kraćenja ispravka. U protivnom bit ću prisiljen zatražiti zaštitu prava moje stranke pred sudom.


S poštovanjem,


Krešimir Krsnik, odvjetnik