Reagiranje

Obersnel: ‘Svi direktori komunalnih tvrtki mogu koristiti službene automobile’

P. N.Poštovani gospodine Tomiću, molim vas da temeljem Zakona o medijima objavite ispravak teksta objavljenog na portalu Novog lista www.novilist.hr, na poveznici http://www.novilist.hr/Vijesti/Rijeka/KD-Cistoca-direktorici-Jasni-Kukuljan-placa-doktorat-nabavljen-i-auto.-Obersnelu-nista-sporno, odnosno u tiskanom izdanju Novog lista, na stranici 14., pod naslovom »Iz KD-a Čistoća za doktorat Jasne Kukuljan 15.000 kn«. Tekst je objavljen u subotu 21. rujna, a potpisuje ga Damir Cupać.


Iako je sam tekst korektan, naslov članka na portalu te podnaslov u tiskanom izdanju sugeriraju kako je dolaskom Jasne Kukuljan na čelo Čistoće učinjena nekakva iznimka pa je kupljen službeni auto koji ona kao direktorica koristi. To, naravno, nije točno i radi se o očitoj manipulaciji.


Naime, svi direktori komunalnih društava mogu koristiti i koriste službene automobile i takva se praksa primjenjuje još od osnutka komunalnih tvrtki. Tako Čistoća nije nabavila automobil za Jasnu Kukuljan, već za direktora ili direktoricu tvrtke, bez obzira na to tko obnaša tu funkciju. Isto tako, Jasna Kukuljan je kao direktorica Čistoće i prije nabavke spomenutog automobila koristila službeni automobil tog komunalnog društva koji je zbog dotrajalosti, pa tako i sve većih troškova održavanja, morao biti zamijenjen. Također, svim se direktorima komunalnih društava, pa tako i Jasni Kukuljan, kao naknada za korištenje službenih automobila i van radnog vremena, s plaće skida određena svota. U slučaju Jasne Kukuljan, ta svota mjesečno iznosi 749,39 kuna.
Dakle, Jasna Kukuljan nije nikakva iznimka i radi se o desetljećima staroj praksi. Sve ostalo tek su manipulacije i laži, reagira gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.