Reagiranje

Marica Vidaković: ‘Do danas nisam otuđila dionice Kraša koje sam stekla’

P. N.Prokuristica “Kraša” Marica Vidaković reagirala je na tekst objavljen na našem portalu u kojem je iznijeta sumnja da je trgovala povlaštenim informacijama.


Njeno reagiranje prenosimo u cijelosti.


Nakon jučer objavljenih informacija u pojedinim elektroničkim medijima, a radi potpunog informiranja javnosti, željela bih istaknuti kako je nepobitna činjenica da sam u kolovozu ove godine (28.08.2019.) stekla 900 dionica Kraša po cijeni od kn 390,00. O navedenom stjecanju pravovremeno sam i potpuno obavijestila investicijsku javnost i nadležna tijela, u skladu s važećim propisima.
Dakle, predmetno stjecanje nije činjenica koja se skrivala od javnosti već nešto što je bilo javno objavljeno i poznato. Također je činjenica da do današnjeg dana nisam otuđila predmetne dionice, kao ni bilo koje druge dionice Kraša koje sam ranije stekla.


Ni ranija ni posljednje stjecanje dionica nisu rezultat bilo kakve zlouporabe povlaštenih informacija s moje strane, već iskaz mog povjerenja u poslovanje društva Kraš d.d.


Konstrukcija pojedinih novinara da bih ja u kolovozu ove godine imala saznanja o namjerama novog investitora da započme značajniji otkup dionica Kraša d.d. je sama po sebi neuvjerljiva.


Objavljivanje ovakvih neistinitih tvrdnji u vrlo osjetljivim trenucima za radničko dioničarstvo Kraša d.d. smatram zlonamjernim, a moguće i naručenim napadima kako na mene osobno tako i na model radničkog dioničarstva Kraša d.d.