Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 17° 4
Sutra: 17° 17° 4
19. studenoga 2019.
Rijekaprojekt

Ispravak i isprika: »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za deset posto provizije« (2)

foto: arhiva NL
foto: arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 2. ožujak 2017. u 9:53 2017-03-02T09:53:02+01:00

Poštovani, obraćam Vam se kao punomoćnica Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka, o čemu u privitku dostavljam punomoći. Dana 24. veljače 2017. u tiskanom izdanju Novog lista na str. 6. i 7. te na portalu www.novilist.hr objavljen je članak »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za 10 posto provizije« koji je potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić.

Poštovani, obraćam Vam se kao punomoćnica Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka, o čemu u privitku dostavljam punomoći. Dana 24. veljače 2017. u tiskanom izdanju Novog lista na str. 6. i 7. te na portalu www.novilist.hr objavljen je članak »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za 10 posto provizije« koji je potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić.

Dana 27. veljače 2017. u istim izdanjima na strani 9. objavljen je članak »SLUČAJ RIJEKAPROJEKT: Novi dokumenti o nadzoru i izgradnji Kampusa na Trsatu, Radulići upozoravali Lučina o nedostacima« koji je također potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić. U opremi naslova te u samim tekstovima navodi se i spominje tvrtka RIJEKAPROJEKT u kontekstu bankrota i neodgovornog obavljanja poslova. Iako se Radi o tvrtki Rijekaprojekt Inženjering d.o,o. u stečaju, sa sjedištem u Kastvu, u više navrata se u tekstu, osim imenom navedene tvrtke, novinarka služi tvrtkom Rijekaprojekt. Obzirom da naslov, oprema naslova i svi dijelovi članka koii spominju tvrtku Rijekaprojekt sadrže potpuno netočne i lažne informacije, molimo da sukladno Zakonu o medijima objavite sljedeći ispravak informacija:

»Dana 24. veljače 2017. u tiskanom izdanju Novog lista na str. 6. i 7. te na internetskom portalu wwv.novilist.hr objavljen je članak »Bankrotirali smo zbog zahtjeva člana uprave Sveučilišta u Rijeci za 10 posto provizije« koji je potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić. Dana 27. veljače 2017.  u istim izdanjima na strani 9. objavljen je članak »SLUČAJ RIJEKAPROJEKT: Novi dokumenti o nadzoru i izgradnji kampusa na Trsatu, Radulići upozoravali Lučina o nedostacima« koji je također potpisala novinarka Ingrid Šestan Kučić.

U opremi naslova te u samim tekstovima navodi se i spominje tvrtka RIJEKAPROJEKT u kontekstu bankrota i neodgovornog obavljanja poslova. Iako se radi o tvrtki Rijekaprojekt Inženjering d.o.o. u stečaju, sa sjedištem u Kastvu, u više navrata se u tekstu, osim imenom navedene tvrtke, novinarka služi tvrtkom Rijekaprojekt. Naslov, oprema naslova i svi dijelovi novinskog teksta koji spominju tvrtku Rijekaprojekt sadrže potpuno netočne i lažne informacije.

Tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka nije u poslovnom odnosu sa Sveučilištem u Rijeci niti je obavljala poslove nadzora nad izgradnjom objekata Filozofskog fakulteta te Sveučilišnih odjela u Kampusu na Trsatu. Tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. je potpuno druga pravna osoba koja nije u pravnoj ili drugoj vezi s tvrtkom Rijekaprojekt Inženjering d.o.o. u stečaju, što se može jednostavno provjeriti na stranicama sudskog registra Trgovačkog suda u Rijeci.

Netočna informacija pojavljuje se u članku od 24. veljače na ukupno osam mjesta, od kojih je jedno u podnaslovu članka. Netočna informacija pojavljuje se u članku od 27. veljače na ukupno šest mjesta, od kojih je jedno u naslovu, te jedno u podnaslovu članka.

Tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. Rijeka je ugledna projektantska tvrtka, posebno u području niskogradnje, pa spominjanje imena tvrtke u kontekstu »bankrota« i »neodgovornog obavljanja posla« može dovesti do zamjene identiteta tvrtke te krivih zaključaka kod poslovnih i drugih partnera, a time uzrokovati štetu ugledu i časti, kao i imovinsku i neimovinsku štetu tvrtki.

Obzirom na sadržaj navedenih članaka, tvrtka Rijekaprojekt d.o.o. ovim putem, u zakonskom roku, osvaruje pravo na objavu ispravka informacije te sukladno odredbama članaka 22., 40. i 41. Zakona o medijima, traži da ovaj tekst objavite bez promjena i dopuna na jednakovrijedan način na koji je bila objavljena informacija na koju se ispravak odnosi, odnosno u jednakovrijednoj opremi teksta – naslova i podnaslova te na istom ili jednakovrijednom mjestu programskog prostora.

lz naslova ispravka treba biti vidljivo kako se radi o ispravku objavljene informacije iz predmetnih članaka, uz ispriku nakladnika i glavnog urednika. Također dužnost nam je upozoriti Vas da ispravak ne smije biti objavljen među reagiranjima čitatelja.
Rijekaprojekt d.o.o.

po punomoćniku, odvjetnici Silvani Demark

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.