Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Reagiranje

Bernardić: Nitko od mene nije tražio ostavku ili odlazak s mjesta šefa SDP-a

Davor Bernardić, Foto: D, KOVAČEVIĆ
Davor Bernardić, Foto: D, KOVAČEVIĆ
Objavljeno: 3. veljača 2018. u 19:15 2018-02-03T19:15:44+01:00

Na naš tekst "SDP je sve samo ne jedinstven: Uz Bernardića još samo Komadina i njegovi ljudi" reagirao je predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Njegovo reagiranje prenosimo u cjelosti: 

"Poštovani,

na web portalu Novog lista, 3. veljače 2018., kao i u današnjem tiskanom izdanju, objavljen je tekst pod naslovom: "SDP je sve samo ne jedinstven: Uz Bernardića još samo Komadina i njegovi ljudi", autorice Tihane Tomičić, http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/SDP-je-sve-samo-ne-jedinstven-Uz-Bernardica-jos-samo-Komadina-i-njegovi-ljudi?meta_refresh=true, koji sadrži niz neistinitih i zlonamjernih konstrukcija na štetu SDP-a i mene osobno kao predsjednika stranke.

Autorica navodi kako "Rajko Ostojić izbjegava Davora Bernardića", što ne odgovara istini jer se član Predsjedništva, Rajko Ostojić, ranije ispričao zbog nedolaska unaprijed dogovorenim obvezama.

Nadalje, netočno je da se od „Bernardića već dugo traži odstupanje ili opoziv, a da SDP s njim na čelu još faktički nije izgubio nijedne izbore, jer ih u međuvremenu nije ni bilo“, kako stoji u tekstu, jer od predsjednika stranke to dosad nitko nije zatražio. Od mene se, dakle, ne traži nikakvo odstupanje ili ostavka.

Radi se o vrlo tendencioznoj konstrukciji na temelju navodnih anonimnih izvora kojima se kontinuirano nanosi šteta SDP-u.

Tomičić piše: „U prijevodu, može se zaključiti da se sada i on (Siniša Hajdaš Dončić, op.a.) svrstao među one koji misle da bi stranka trebala tražiti nova rješenja (...)."

Riječ je o izjavi člana Predsjedništva, Siniše Hajdaša Dončića, koju je on dao na Radiju 101, a koja je u tekstu protumačena zlonamjerno i pogrešno.

Vrlo je zlonamjerna i konstatacija novinarke koja navodi kako je Bernardić „izašao pred novinare zajedno sa svim članovima Predsjedništva pokušavajući demonstrirati jedinstvo.“

Ako je velika većina članova Predsjedništva SDP-a bila zajednički na press konferenciji poslije sjednice Predsjedništva, ne radi se o „nekakvom“ zajedništvu, nego o evidentnom zajedništvu.

Također, prenošenje neslužbenih informacija sa same sjednice Predsjedništva je izuzetno zlonamjerno intonirano. Razgovor o mogućem terminu održavanja Konvencije stranke protekao je u konstruktivnom tonu, bez ikakvog inzistiranja na određenim datumima. 

Cijeli tekst je nastao na temelju navodnih anonimnih izvora bez nastojanja autorice da provjeri navode kod službenih izvora.

Očekujemo da ovaj demanti bude objavljen na web stranici Novog lista u najkraćem mogućem roku u skladu s člankom 41. Zakona o medijima, navodi se u reagiranju kojeg potpisuje predsjednik SDP-a Davor Bernardić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.