Oprez na Rujevici

Slaven Belupo ove sezone upisao dva identična poraza protiv Riječana, ali Zekićevi igrači dobro su namučili Bijele

Davor Petrović

DOJAM BOLJI OD REZULTATA - Zoran Zekić/Foto PIXSELL

DOJAM BOLJI OD REZULTATA - Zoran Zekić/Foto PIXSELL

Međutim, zbivanja na terenu su ostavila puno bolji dojam o Slaven Belupu od rezultata tih sučeljavanja. Štoviše, mnogi nogometni stručnjaci skloni su tvrdnji da je Slaven Belupo u oba navrata nadigrao Rijeku



ZAGREB Subotnje gostovanje na Rujevici za Slaven Belupo označit će završetak drugoga kruga sa Zoranom Zekićem na čelu stručnog stožera. U ovu sezonu Koprivničanci su ušli pod trenerskom palicom Deana Klafurića, koji je već u prvom kolu uspio napraviti ogromno iznenađenje u obliku pobjede nad Dinamom usred Zagreba (2:0).


Međutim, stručnjak iz Turopolja u Podravini se zadržao samo sedam kola. Preciznije, pod Klafurićevim vodstvom Slaven Belupo je, nakon trijumfa nad aktualnim prvakom, uspio osvojiti još samo dva boda. Povrh toga, Hrvatski dragovoljac je do prve pobjede u ovoj sezoni stigao na gostovanju u Koprivnici, a to je bila kap koja je prelila čašu strpljenja klupskih čelnika.


Klupa Slaven Belupa ponuđena je Zekiću, koji je prihvatio izazov i debitirao na gostovanju kod Rijeke na Rujevici. Bilo je to početkom rujna prošle godine. Na istom mjestu Zekić će sutra zatvoriti svoj drugi krug u koprivničkom prvoligašu, s time da sada perspektiva izgleda puno bolje nego prije šest mjeseci.




Pod Zekićevim stručnim vodstvom nogometni izričaj Slaven Belupa dobio je na agresivnosti, a igra djeluje puno okomitije. Uz sve to, momčad je nakon odrađenih zimskih priprema trkački moćna i napucana snagom te izgleda kao da može odigrati dvije utakmice u nizu. Jednostavno, Slaven Belupo je pod Zekićevim vodstvom napravio iskorak.


U tome su, valja istaknuti, važnu ulogu imali i novi igrači, koji su stigli u klub nakon njegovog dolaska. Hansel Zapata, Zoran Kvržić i Mihail Caimacov vrlo su brzo pronašli svoje mjesto u udarnoj postavi Slaven Belupa, koji je počeo nizati sve bolje rezultate pod Zekićevim ravnanjem.


U njegovom mandatu Koprivničanci su odigrali i dvije prvenstvene utakmice s Rijekom, doživjevši dva identična poraza (2:1). Međutim, zbivanja na terenu su ostavila puno bolji dojam o Slaven Belupu od rezultata tih sučeljavanja. Štoviše, mnogi nogometni stručnjaci skloni su tvrdnji da je Slaven Belupo u oba navrata nadigrao Rijeku, odnosno da je zaslužio više od nule u rubrici za osvojene bodove. Sada, pak, Zekićeva momčad na Rujevici traži treću sreću.