Trener Rijeke

Sopić: Sretni smo, stanku dočekujemo na prvom mjestu! Na muci se poznaju junaci

Davor Petrović

Željko Sopić / Foto Davor Kovačević

Željko Sopić / Foto Davor Kovačević

Dečki su karakterni i skidam im kapu, poručuje Željko Sopić o svojoj momčadi koja drži prvo mjesto na ljestvici



U prvom subotnjem susretu 27. kola HNL-a novu su pobjedu upisali nogometaši Rijeke koji su na gostovanju u Koprivnici svladali Slaven Belupo 1-0 (0-0).


Gol vrijedan tri boda postigao je Niko Galešić početkom drugog dijela, u 50. minuti. Vodeća Rijeka opet je pobjegla Hajduku na četiri boda prednosti. O utakmici smo šire izvijestili OVDJE.


Foto galerija: Slaven Belupo - Rijeka Foto: Davor Kovačević


Željko Sopić, trener Rijeke, bio je očekivano zadovoljan s tri nova boda.




– Kad se sve zbroji i oduzme naša je pobjeda zaslužena. S druge strane ne mogu se oteti dojmu da se na ovom krumpirištu mogao igrati neki nogomet. Ali to je tako. Najbitnije je da se nitko nije ozlijedio. Na temelju drugog poluvremena i prikazanog naša je pobjeda zaslužena i bodovi idu na Rujevicu.


Slaven je u prvom poluvremenu dobro djelovao?


– Ja na ovom terenu dočekam Real Madrid i ne mogu mi ništa. Svaka lopta vam je 50:50. Nema kontrole, nema ničega. Stvarno mi je žao igrača Slaven Belupa, oni moraju tu igrati cijelu sezonu. Najiskrenije, ovo nisu uvjeti za nogomet. To se mora mijenjati. Treba jednom netko lupiti šakom po stolu i reći da je zdravlje igrača na prvom mjestu.


Šansi nije bilo previše?


– Imali smo još neke prilike, ne mogu ništa prigovoriti svojim igračima. Pucali su najbolje što su mogli. Bilo je teško gledati, a kamoli igrati. U ovom trenutku nas su zanimala samo tri boda i uspjeli smo iščupati i idemo kući pjevajući.


Galešić je ispao opet veliki junak?


– Niko je tamo gdje treba. Predano radi i to ga nagrađuje. Stvarno teška utakmica, to je sve 50:50. Kad sam vidio prodor Pjace na startu molio sam Boga da mu samo ne ode koljeno. Domaćini su rekli da će na ljeto promijeniti taj teren.


Ti hibridi traju tri do četiri godine, a ovaj ima već šest. Sretni smo, ovo je nagazna mina koju smo prošli i stanku dočekujemo na prvom mjestu. Na muci se poznaju junaci. Dečki su karakterni i skidam im kapu.