ČUDO U TD GARDENU

Pogledajte kako se mlada zvijezda Celticsa upisala u povijest izjednačivši 36 godina star rekord Larryja Birda

Luka Medak

Jayson Tatum/Foto: REUTERS

Jayson Tatum/Foto: REUTERS

Bila je to pobjeda nakon treće najveće razlike u povijesti NBA lige, a Tatum je postigao novi rekord karijere od čak 60 poena, izjednačivši se s Larryjem Birdom za najviše poena u povijesti Boston Celticsa.



RIJEKA Boston Celticsi su pobijedili San Antonio Spurse 143:140, a Jayson Tatum se upisao u povijest, kako Boston Celticsa tako i cijele lige.


Celticsi su gubili čak 32 poena razlike u drugoj četvrtini, no mlada zvijezda Bostona jednostavno nije dozvolila da njegova momčad izgubi. Bila je to pobjeda nakon treće najveće razlike u povijesti NBA lige, a Tatum je postigao novi rekord karijere od čak 60 poena, izjednačivši se s Larryjem Birdom za najviše poena u povijesti Boston Celticsa.


Prijašnji Tatumov rekord bila su 53 poena protiv Minnesote ranije ovaj mjesec, a sada je uspio nadmašiti i sebe i Birda, rekord koji je legenda Celticsa držala još od 1985. godine u pobjedi protiv Atlanta Hawksa.




Tatum je od tih 60 poena 21 ubacio u posljednjoj četvrtini i još 10 u produžetku, uključujući dva slobodna bacanja koja su riješila pitanje pobjednika četiri sekunde do kraja. Tako je 23-godišnjak Celticsa postao drugi najmlađi igrač u povijesti sa 60 poena u jednoj utakmici, a zanimljivo je da je drugi Devin Booker, koji je zabio 70 također u TD Gardenu, protiv Bostona.



 


Osim što je ubacio 60 poena, Tatum je utakmicu završio s osam skokova, pet asistencija i bez ijedne izgubljene lopte. Toliko koševa bez da im je protivnička momčad uspjela ukrasti loptu uspjeli su u posljednjih 40 godina postići samo Carmelo Anthony (2014.) i Klay Thompson (2016.).